2008-10-05 19:13:19• hírek • Szatmár.ro

Szatmáriak a Nemzetközi Gazdasági Fórumon

Erdélyben rendezhetik meg a 2009-es Nemzetközi Gazdasági Fórumot.

Október elseje és harmadika között szervezték meg az idei Nemzetközi Gazdasági Fórumot a nyugat-ukrajnai Lviv városban. Szatmár megyéből Radu Bud prefektus és Riedl Rudolf megyei tanácsos, volt alprefektus vett részt az eseményen, amelyen alkalmuk nyílt találkozni többek között Franz Schausberger a Régiók Bizottsága Alkotmányozási Ügyek és Európai Kormányzási Szakbizottságának elnökével.

Schausberger bejelentette, szeretné, ha a Nemzetközi Gazdasági Fórumot jövőre Erdélyben szerveznék meg. Egyelőre azonban még nem döntötték el, melyik városban valósulna meg az esemény.

A Nemzetközi Gazdasági Fórum során a résztvevők az európai régiók fejlesztése szempontjából fontos projektek kezdeményezéséről, a régiók közötti együttműködési lehetőségekről tárgyaltak. A Gazdasági Fórumot 1999 óta rendezik meg Lviv-ben, és már tradicionális eseménnyé vált az üzleti delegációk közötti kapcsolat és együttműködés kialakításában, az integrációs folyamatok előmozdításában.Az eseményen jelen volt a szatmári származású Dumitru Cheregi is, aki jelenleg a kijevi Román Nagykövetség pénzügyi tanácsosa. Cheregi a lvivi fórumra kimondottan a szatmári küldöttséggel való találkozás céljából érkezett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: