2013-08-01 13:26:54• hírek • Szatmár.ro

Szatmáriak a HungaRión

A Szatmári Egyházmegye csapata is részt vett az ifjúsági világtalálkozóval párhuzamosan rendezett magyarországi találkozón.

Nyolcfős ifjúsági csoporttal képviseltette magát a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye, a július 24. és 29-e között, Pécsen megrendezett HungaRión. A brazíliai Rio de Janeiro-ban szervezett ifjúsági világtalálkozóval egyidőben, azzal összhangban tartott HungaRió a Magyarország határain belül és -kívül élő katolikus fiatalokat szólította meg, hívta egybe. A szatmári fiatalok az egyházmegyei ifjúsági iroda révén csatlakoztak a teljes programhoz, 25. és 27-e között egyebek mellett közös imán, katekézisen, műhelytevékenységeken, szentmisén, ifjúsági fesztiválon, tematikus programokon, táncházon vettek részt. Az utolsó napon a vársosjáték alkalmával megismerkedtek Pécs-el, karneváloztak, és jelen voltak az Erdő Péter bíboros által celebrált szentmisén is.

A szatmári egyházmegyés fiatalok kiemelték, nagy örömöt jelentett nekik, hogy a HungaRió öt védnöke közül egyiknek Boldog Scheffler Jánost választották, lélekemelőnek élték meg a katekéziseket, és jó volt találkozni magyarországi katolikus fiatalokkal - új barátságok születtek. Az ő személyes tanúságtételük megerősítő volt, ugyanúgy, mint az a flashmob, melynek alkalmával közösen vallhatták meg, újszerű formában, az egész város előtt a keresztény hitet.

Fiataljaink jelenlétükkel plusz színt vittek a magyarországi rendezvénybe, de haza is plusszal érkeztek - elmondásuk szerint, az élmény meghatározó jellegű számukra.

A magyarországi HungaRió tallkozón szatmáriak is részt vettek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: