2011-07-07 18:27:15• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáriak Peruról

A hétvégén, pontosabban július 9.-én, szombaton kerül sor a XX. Védiáktalálkozóra, amely nem csak a régen nem látott egykorin társak, ismerősök viszontlátásának örömével ajándékozza meg a jelenlévőket. A Szatmárnémeti Református Gimnázium tornatermében ugyanis az érdeklődők megtekinthetik Vida István „Az inkák nyomában" című fotókiállítását.

Vida István fiával, Gáborral két évvel ezelőtt vett részt egy kiránduláson, melyen alkalmuk adódott bebarangolni Peru déli részét, az egykori inka civilizáció titkainak őrzőjét. Az összesen 81 fényképből álló kiállítás pedig ezt, a rég letűnt civilizáció bámulatosan varázslatos és titokzatos örökségét szeretné bemutatni. Ám nem csak azt. A fotókon elénk tárul a régió növény és állatvilága. „Széles a paletta, a tudományos érdekességeken kívül embereket és sorsokat is megpróbáltunk megragadni és bemutatni", mondta a Szatmár.ro megkeresésére válaszolva Vida István.

A tárlat képeiről nem hiányozhat a Szent-völgy, Cuzco, Nazca-vonalak vagy Machu Picchu sem. A kiállításnak apropóját pedig utóbbi adja, hisz az inka romvárost száz évvel ezelőtt fedezte fel újra az amerikai Hiram Bingham. Ráadásul Peru 190 évvel ezelőtt, 1821 július 28.-án kiáltotta ki függetlenségét.

Aki tehát meg kívánja tekinteni ezt a páratlan kiállítást, az a Véndiáktalálkozó idején megetheti a Szatmárnémeti Református Gimnázium tornatermébe, illetve július 14.-i kezdettel a Megye Múzeum épületében.


Vida István


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: