2012-06-21 16:10:25• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári zsűritag Magyarország legrangosabb borversenyén

Johann Brutler
Johann Brutler

Június 15-17 között Budapesten rendezték meg Magyarország legrangosabb és egyetlen akkreditált nemzetközim borversenyét, a VinAgora Nemzetközi Borversenyt. A versenyen több erdélyi bor is szerepelt, ám nem ez a kapcsolódási pont a Szatmár megye és az esemény között.

Az 58 tagú nemzetközi zsűriben helyet kapott ugyanis Johann Brutler, a krasznabélteki Nachbil borászat létrehozója is - ami mindenképpen komoly szakmai elismerésnek számít. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a testületben ott volt Matthew Stubbs, angol származású Master of Wine is.

A borversenyre összesen 630 mintát neveztek be, ami rekord a VinAgora 13 éves történelmében. Magyarországon kívül a legtöbb mintát Uruguay küldte, majd őt követte Ausztrália, Szlovákia, Brazília, Románia, Horvátország, Németország. Érkeztek még minták Ausztriából, Bulgáriából, Bolíviából, Csehországból, Franciaországból, Olaszországból, Japánból, Libanonból, Szlovéniából, Spanyolországból, Svájcból és Tunéziából.

Noha rengeteg minőségi bort kóstolhattak meg a szakemberek, a versenykiírás nem teszi lehetővé, csak a mezőny 30%-ának díjazását. Az idén - szokatlan módon - többségben lévő fehér borok között egy cseh, a vörösök között pedig egy ausztrál bizonyult a legjobbnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: