2015-06-22 16:40:21• hírek • MTI

Szatmári zenekar hozta el az I. Kolozsvári Utcazene Fesztivál fődíját

Több szatmárnémeti zenekar is fellépett a kolozsvári fesztiválon - az ASH Band nyerte a fődíjat.

Az "Egy kis Szatmárt Kolozsvárnak" projekt révén sikerült a Kolozsvár 2015 - Európa Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozatba egy szeletke Szatmárt beiktatni a Communitas Alapítvány támogatásával. A Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület (SZAFKE) immár másodszor rendezi majd meg az Utcazene Fesztivált, s a sikerre, illetőleg a szoros Szatmár-Kolozsvár kapcsolatra való tekintettel a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) a szatmáriakat hívta segítségül a projekt kivitelezéséhez.

S bár ahogy az első szatmárnémeti fesztiválnál, itt is megtréfálta az idő a szervezőket, a három szatmári együttes - ASH Band, The Hats és The Phoenix - végül a közönség elé léphetett, s az ASH Band meg is nyerte a fődíjat. A zenei vonalat Butka Gergő menedzselte, míg a másik részét a projektnek Szénás Szabolcs, jelenlegi OMDSZ elnök, aki azonban egyre több ifjúsági projektbe kapcsolódik be, hiszen haza szeretne térni, s itt is az ifjúsági kérdésekkel foglalkozni.

A hétvégén a fiatalok körében népszerű matricákkal és fiatal, szatmári fotósok és képzőművészek alkotásaiból készült képeslapokkal kedveskedtek azoknak a szatmáriaknak - és nem csak - , akik ellátogattak az utcazene fesztiválra.

S mivel a SZAFKE céljai közé tartozik a Szatmárnémetibe és a megyébe érkező turisták számának növelése, hivatalosan itt mutatkozott be először a #visitsatumare/#visitszatmár projekt, amely lényege, hogy a tartalmas, szórakoztató program miatt a városba érkezők itt töltsenek egy egész hétvégét, megnézve a környék látnivalóit, kiélvezve a hely adta lehetőségeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: