2010-04-19 12:41:12• hírek • Szatmar.ro

Bronzeső Temesváron

Két bronzéremmel tértek haza a tőrözők a Bánság fővárosából.

A hétvégén igazi nagyüzem volt a romániai vívósportban, mivel Temesváron a tőrözők, Craiován pedig a párbajtőrözők mezőnye gyűlt össze az U23-as országos bajnokság keretein belül.

Bánságban a tőrözők mezőnyében jól szerepelt a Szatmárnémeti Sportklub, mivel az utolsó játéknapon két bronzérmet is szereztek. Előbb Muresan István egyéniben állhatott fel a dobogó legalsó fokára, majd a Muresan, Caius Trenea, Teofil Moisuc, Aleaxandru Ardelean összetételű első csapat is megetette ugyanezt. Az Alexandru Targovatu, Bogdan Dascalu, Szemák Tamás, File Szabolcs összeállítású gárda az ötödik helyen végzett a nyolc induló közül.

Ami a többiek helyezéseit illeti, Moisuc - aki a nyolc közé jutásért Muresántól kapott ki - a 10. lett, Targovatu a 16., Trenea a 15., Dascalu a 20., File a 22., Ardelean a 23., Szemák pedig a 31. helyen zárt a 39 tőröző között.

„Az erőviszonyokat figyelembe véve ez reális eredmény, többet nem nagyon lehetett volna kihozni belőle" - értékelt Lengyel Éva edző.

Mindeközben Craiován a női párbajtőrözők mérték össze tudásukat, itt azonban a szatmáriak lemaradtak a dobogóról. Az Amalia Tataran, Vres Gréta, Stepper Evelin, Oana Dragusin, Bianca Oros alkotta csapat az ötödik helyen végzett, egyéniben pedig Veres és Stepper a legjobb 16-ig jutott.

A versenyt mellesleg az a Simona Deac nyerte, aki az év elején igazolt a Sportklubtól a bukaresti Steauához.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: