2009-07-01 14:34:33• hírek • Szatmar.ro

Szatmári vívók az Universiadén

Szerdán kerül sor az Universiade megnyitójára, amelyen két szatmári vívó is részt vesz.

Belgrádban szerda este indul útjára a főiskolások világjátéka, az Universiade, melyen két szatmári sportoló is részt vesz: Simona Deac és Adrian Pop vívók és a Vasile Goldis egyetem hallgatói.

Deac már csütörtökön pástra lép egyéniben, míg vasárnap a craiovai Roxana Lazar és a steauás Ana Zdanovschi oldalán a csapatversenyben mérkőzik meg. Ezzel szemben Pop csak egyéniben vív pénteken, mert román férfi csapat nem indul a megmérettetésen. Pedig a Vasile Goldis egyetem vezetősége vállalta volna Szilágyi Adrián, Tardi Ottó valamint Csiszár Ferenc edző költségeinek kifizetését, ám a román szövetség erre nem tartott igényt.

Ami a szatmáriak esélyeit illeti, Csiszár elmondta, a verseny teljesen kiszámíthatatlan. „Sok a jó vívó, ugyanis vívásban általában az egyetemista korban érik el a legjobb eredményeket a versenyzők".

Az Universiadén mellesleg 142 ország mintegy 6000 versenyzője indul 15 sportág (atlétika, torna, ritmikus sportgimnasztika, kosárlabda, labdarúgás, íjászat, cselgáncs, vívás, úszás, asztalitenisz, tenisz, röplabda, vízilabda, tékvandó, műugrás) 203 versenyszámában.

Ennek ellenére nem marad komoly feladat nélkül Csiszár Ferenc sem, hisz csütörtöktől Szatmárnémetiben készül a román a férfi párbajtőr válogatott a közelgő Európa-bajnokságra. A csapatnak, amelynek a szatmári, de Nagyváradon vívó Nyisztor Sándor, a konstancai Cosmin Kortyan és a craiovai Liviu Dragomir a tagjai, Csiszár az edzője. A trióhoz csatlakozik majd az Universiade után Pop. A kontinesviadalt a bulgáriai Plovdivban rendezik meg július 13-19. között.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: