2013-07-24 18:08:16• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári vasutasok is tüntetnek csütörtökön Bukarestben

Közel ötezer tüntetőt várnak Bukarestbe csütörtökön a romániai vasutas szakszervezetek - szatmáriak is lesznek a sorokban. A CFR alkalmazottai napokig tartó tárgyalássorozaton sem tudtak megegyezni a minisztériummal.

Információink szerint Szatmár megyéből közel húszan vesznek majd részt a tüntetésen. A Kolozsvár központú régióból pedig félezren jelezték részvételi szándékukat. A CFR alkalmazottak azonban fogadkoznak: mindez nem hat majd ki a vonatok forgalmára.

Szakszervezeti vezetők napokig tartó tárgyalásokat folytattak a minisztérium képviselőivel, ám ezek semmilyen eredményre nem vezettek. A vasúti alkalmazottak nemtetszésüket kívánják kifejezni az alacsony fizetésekkel, a minisztérium érdektelenségével, az utazási kedvezmények 40%-os csökkentésével szemben. A tiltakozók fel kívánják emelni szavukat a Román Vasúttársaság méltánytalan infrastruktúrája, a folyamatosan elmaradó beruházások, felújítások ellen. Nem értenek egyet a kormány azon tervével sem, mely 4500-5000 fővel csökkentené az vasúti dolgozók számát.

Legutóbb január közepén döntöttek tiltakozó akció mellett a romániai vasutasok. Akkor két órás munkabeszüntetéssel igyekeztek felhívni a kormány figyelmét a problémáikra - ez Szatmár megyében nyolc járatot érintett. A tiltakozást kiváltó okok között a fizetések és a beruházások elmaradása, a lopások elleni tétlenség valamint a betöltetlen állások miatt felgyülemlett kifizetetlen túlórák szerepeltek.

A CFR-nek Szatmár megyében közel 800 alkalmazottja van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: