2015-06-24 16:37:25• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári vállalkozást díjazott az amerikai nagykövetség

Szatmárnémeti vállalkozót díjazott az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége: szerintük ugyanis Alexandra Lipovan palacsintázója érdemelte ki a „Hónap vállalkozója" címet.

Az elismerést Angela Gemza, a nagykövetség sajtóosztályának vezetője adta át szerda délben a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal gyűléstermében. Az eseményen részt vett Altfatter Tamás alprefektus és Dorel Coica polgármester is.

A fiatal Alexandra Lipovan Kolozsváron járt egyetemre és néha modellkedett. Az így megtakarított pénzéből hozta létre a cégét 2012-ben, hogy aztán 2013 januárjában megnyissa palacsintázóját Szatmárnémeti régi központjában, a Divatház és színház tőszomszédságában. „

Arra gondoltam, meg kellene teremteni annak lehetőségét, hogy az embereknek ne kelljen beülniük egy étterembe vagy cukrászdába ahhoz, hogy megegyenek egy finom palacsintát", beszélt az üzlet kezdeteiről Alexandra. Ebből az ötletből született meg a ClaTos palacsintázó. Amely jelenleg közel két tucat ízesítésű hagyományos francia jellegű palacsintát készít. És amely Kolozsváron kíván terjeszkedni.

Az amerikai nagykövetség figyelmét azonban a vállalkozás egy másik, igen nemes gesztusa is felkeltette: minden pénteki nap bevételét ugyanis Alexandra jótékonysági célra ajánlja fel! Talán azért, mert ő maga mindkét szülőjét elveszítette már!

„Alexandra példája mindenképpen követendő és példát mutat szociális érzékenységből nem csak a többi vállalkozásnak, de azon fiataloknak is, akik úgy gondolják: Szatmárnémetiben, vagy éppen Romániában tisztességesen nem lehet előre jutni", emelte ki Gemza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: