2010-04-26 14:34:48• hírek • Szatmar.ro

Szatmári temetőgondok

A megnövekedett igény miatt az Amaci úti temető bővítését tervezi a polgármesteri hivatal, mondta el a Szatmár.ro-nak Ilyés Gyula polgármester.

Egyre több kérés érkezett a temetőbővítésre, hiszen a terület szinte teljesen telített, így ennek a kérdésnek a megoldása már égetővé vált. A szatmárnémeti temetők többsége nagyon régi, így a sírhelyek megváltása körülményessé vált, ezért döntött úgy a városvezetés, hogy a temető közvetlen közelében lévő, város tulajdonát képező 2750 négyzetméter közterületet erre a célra használják fel.

Természetesen hosszútávon ez sem jelent megoldást. Az egyik megoldást az említett temető közelében fekvő két további terület jelentené, amik azonban magántulajdonban vannak. A polgármester elmondta, tárgyalásokat kedvezményeztek a tulajdonosokkal a két telek bérlésére, illetve ezek megvásárlására, azonban a tulajdonosok hajthatatlanok.

Ennek egyik oka lehet az is, hogy a megvásárlásra jelenleg nincs pénze a városnak, így csak a hosszútávú kifizetés jöhetne szóba. Úgy tűnik azonban, hogy egyelőre marad a közel 3000 négyzetméteres bővítés, így a temető területe a jelenlegi 60.585 négyzetméter helyett 63.335 négyzetméter lesz. Az említett toldás a temető északnyugati részében történik majd, a Ciprian Porumbescu utca végéből. A nyughelyek adminisztrálását továbbra is a szatmárnémeti Locaterm Rt. végzi majd.
A végső megoldás minden bizonnyal egy új temető létrehozása lesz, tudtuk meg a városvezetőtől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: