2016-07-13 12:46:20• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári taxist lőtt meg korábban a besztercei bankrabló

Akciófilmekbe illő jelenetek zajlottak le kedden délután Beszterce egyik utcájában: rendőrök vették körbe a házat, ahol a múlt heti fegyveres bankrabló rejtőzködött. A gyanúsítottat csak lövésváltás után sikerült elfogni, amely során a rabló és egy rendőr is megsérült. A férfi gazdag bűnlajstromának komoly szatmári vonatkozása is van, írja a timponline.ro.

Dinu Grigore Sima, akinek mellesleg a sokatmondó Vámpír a beceneve, június 5-én hajtott végre fegyveres rablást Besztercén egy Raiffeisen-bankfiók ellen. A rendőröknek június 12-én, kedden sikerült nyomára bukkanniuk. Körbe is vették a házat, ahol a 35 éves férfi szeretőjénél rejtőzködött. Amikor a Vámpír ezt érzékelte, lövöldözni kezdett, így próbált meg utat nyitni magának. A tűzváltásban megsérült az egyik rendőr, Paul Andreica, akinek bal vállát érte az egyik golyó. De megsérült Sima is, ő a combján szenvedett kisebb sérülést. A rendőröknek végül sikerült elfogniuk a rablót.

A Vámpírnak jelentős bűnlajstroma van, elsősorban rablás miatt többször ült már Romániában és Olaszországban is. Itáliában nemrég helyezték szabadlábra - példás magaviselete miatt.

A timponline.ro emlékeztet arra, hogy egy társával közösen Sima 2003-ban Beszterce közelében tarkón lőtt egy szatmári taxist egy légfegyverrel. Ezt követően a férfit megverték, kezét, lábát megkötözték és kirabolták. A Vámpírt akkor egy besztercei iskola termében, egy szekrény mögé elbújva fogták el. Akkor azt mondta, azért nem lökték a taxist a folyóba, mert halottnak hitték, írja a hírportál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: