2013-04-09 17:24:30• hírek • Póti Orsolya

Szatmári táncospár a Romania Danseaza elődöntőjében

Loga Hajnalka és Vékony Viktor is készül a Romania Danseaza következő fordulójára, amelybe összesen 36 táncospár jutott tovább az egész országból. Arról, hogy hogyan kerültek be és miként jutottak tovább az elődöntőkbe, Loga Hajnalkát kérdeztük.

Több alkalommal is tájékoztattuk olvasóinkat arról, hogy a Szatmárnémeti Loga Dance School oktatói és táncosai kiváló eredményekkel térnek haza a különféle országos és nemzetközi táncversenyekről. A tánciskola két oktatója, Loga Hajnalka és Vékony Viktor legutóbb a Kelet-Magyarország Területi Bajnokság táncversenyen bizonyítottak: felnőtt B kategóriában standard táncoknál első helyezést ért el a páros, így boldogan állhattak fel a dobogó legtetejére.

Közben a páros jelentkezett a Romania Danseaza elnevezésű Táncos tévé-vetélkedőre, amelynek előválogatója Kolozsváron kerül megrendezésre január végén. Az előválogató után telefonon értesítették a szatmári táncospárt arról, hogy továbbjutott a bukaresti meghallgatásra, amely már zsűri előtt zajlott.

„A bukaresti meghallgatáson egy tangó és quickstep összeállítást mutattunk be. A bemutatónk időtartama meg volt határozva: két és fél percnél nem lehetett hosszabb. Március 18-án értesítettek telefonon, hogy elnyertük a három aranycsillagot és továbbjutottunk az elődöntőbe, amelynek felvételére április végén kerül sor, szintén Bukarestben" - mondta el Hajnalka a Szatmár.ro-nak.

A szatmári versenytáncos azt nem árulta el, hogy milyen táncokkal készülnek az elődöntőre, de annyit megtudtunk, hogy ez a bemutató 2 perc lehet és, hogy rajtuk kívül még 35 kiváló táncos mutatja be tehetségét.

Hajnalka és Viktor már számtalanszor bizonyított együtt különböző versenyeken és remélik, hogy az országos verseny elődöntőjén sikerül ismét jól teljesíteniük.

„Amellett, hogy naponta táncórákat tartunk és a budapesti tánciskolákon folytatjuk tanulmányainkat, komolyan készülünk az április végi megmérettetésre. Több órát gyakorolunk és jelen pillanatban most csak erre az egy versenyre összpontosítunk mindketten" - magyarázta a táncoktató.

Loga Hajnalka egyébként a Budapesti Táncművészeti Főiskola 2 éves hallgatója és lassan három éve annak, hogy a táncoktatásba kezdett. A nyíregyházi születésű Vékony Viktor immár 11 éve táncol, számos verseny díjazottja és 2011 szeptemberétől bővíti a szatmári tánciskola versenytáncosainak és oktatóinak csapatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: