2009-06-10 15:45:07• hírek • Ferenczi Noémi

Lovastábor a Galoppnál

A szatmárnémeti  Galopp Lovas Egyesület idén is szervez hétfőtől péntekig tartó turnusokban nappali lovastábort és sporttábort vakációzó gyerekek részére, amelyek tartalmas programokat és feledhetetlen élményt kínálnak. Az érdeklődés, a korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is nagy, ezért ajánlott minél hamarabb bejelentkezni.

Romániában, mondhatni, még gyerekcipőben jár a lovassport, ellentétben a kommunizmus által nem érintett nyugat-európai országoktól, s ez alól csak az anyaország illetve Erdélyben Szatmár megye kivétel. Nem véletlen ez, elvégre lovas nemzet lennénk. A szatmári, de egyben a romániai lovassport tömegsporttá válásában nagy szerepe van a szatmárnémeti Galopp Lovas Egyesületnek, amely, amellett, hogy a lovastornasport meghonosítója az országban, nem szalasztja el az alkalmat, hogy tömegrendezvényeken ne tartana lovastorna bemutatókat, mindezt a lovaglási lehetőségekkel fűszerezve. A Károlyi úti telephely csekély díj ellenében lovaglóleckéket is biztosít az érdeklődő gyerekek, felnőttek számára. Néhány év óta nappali lovastábort illetve sporttábort is szervez az egyesület azon gyerekek számára, akik, vagy akiknek a szülei vállalják az ezzel járó minimális pluszmunkát: a reggeli oda- illetve a délutáni hazautazást.

„Egyesületünk immár harmadjára szervez a nyári vakációban nappali lovastábort, 1 hetes turnusokban, hétfőtől péntekig.  A gyerekek reggel 8 óra körül érkeznek a Károlyi úton levő lovasiskolába, ahol egy rövid szintfelmérés után kezdő, haladó vagy gyakorlott csoportokba osztják őket. Minden gyermeknek napi 2 lovasedzése van, tudásszintjének megfelelően: a kezdőket futószáron (ez egy hosszú póráz) oktatják a lépés és  ügetés alapjaira, a haladók már szabadon lovagolhatnak az elkerített pályán, míg a gyakorlottak ugróleckéket kapnak. Minden nap lovastorna edzést is tartunk, ami tapasztalatunk szerint fantasztikus élmény a gyerkőcöknek. A létszám korlátozott, így mindenkire jut idő bőven. A lovaglások szüneteiben elméleti oktatásban részesülnek, úgy mint a ló testrészei, a ló ápolása, a lószerszámok megnevezése, -karbantartása, az istálló megszervezése, takarítása, a lovak etetése, főbb lófajták megnevezése. Pihenésképpen kirándulásokat szervezünk a környékre, gyógynövények begyűjtése, mezőgazdasági munkák megfigyelése, stb. céljából, s szerencsés esetben még egy traktorozás is összejön. Rossz idő esetére fedett pályánk van, kirándulások helyett pedig kézműves foglalkozást kínálunk. Az állandó felügyelet mellett 3 fogásos ebédet, uzsonnát, gyümölcsöt és ásványvizet biztosítunk. A tábor este 7-ig tart. A hetes tábor 350 lejbe kerül. További információval a  0723-921493-as telefonon szolgálunk" - fejtette ki dr. Boér Noémi, a Galopp Egyesület vezetője.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az idei nyári vakációban nappali sporttábort is szervez a Galopp Egyesület, heti turnusokban. A gyerekek ennek kereetein belül teniszedzésre járnak, az ebédet egy vendéglőben kapják, utána egy óra úszás következik a fedett uszodában. A Galopp lovasközpontba a meseszekérrel jutnak el a gyerekek, ahol lovaglás, lovastorna és istálló körüli munkákkal várják őket az edzők. Az állandó felügyelet mellet a "rosszidős" foglalkozásokról is gondoskodnak az összes helyszínen. Este 7 órakor végződik a tábor a Károlyi úton levő lovasközpontban. Az egyhetes tábor  500 lejbe kerül, és szintén a 0723-921493-as telefonon nyújtanak részletes információt a további tudnivalókról.


Nappali lovastábort és sporttábort szervez a Galopp Lovas Egyesület
Nappali lovastábort és sporttábort szervez a Galopp Lovas Egyesület


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: