2011-05-30 13:33:49• hírek • Póti Orsolya

Szatmári sikerek a gitárversenyen

Iorga Cristian
Iorga Cristian

Újabb kulturális eseménynek adott otthont Szatmárnémeti május 26-28. között: első alkalommal került megrendezésre a „Samus GuitArt" regionális akusztikus gitárverseny. A rendezvény során bebizonyosodott, hogy nagyon jó gitárosaink vannak.

Péntek délután 14 órától vette kezdetét az az akusztikus gitárverseny, amely a Szatmári Művészeti Iskola és a Szatmár Megyei Tanács szervezésében jött létre első alkalommal. A közel három napos rendezvényen hat művészeti iskola képviseltette magát az észak-nyugati régióból. A versenyen tizenhét diák mutatta be tehetségét: a legjobbak az oklevelek mellett pénznyereményben is részesültek.

Minden versenyző két darabot adott elő, a zsűri pedig értékelte azt. Igen népszerűnek bizonyultak Piazzola és Tarrega művei, de voltak olyanok is akik a még klasszikusabb darabokat választották. Minden produkció sikeresnek bizonyult, de mégis voltak olyan előadók, akik teljesen elkápráztatták a zsűri tagjait.

A díjátadóra a Poesis Étteremben került sor, amelyen jelen volt Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója, Adrian Stef alelnök, Felician Pop igazgató, valamint a zsűri tagjai Dr. Constantin Andrei professzor és Gema Marian gitártanár. A rendezvény nagyon szép sikert hozott: szinte minden szatmári versenyző kitűnő eredménnyel büszkélkedhet.

A verseny fődíját a szatmári Hütter Dóra nyerte el, aki Astor Piazzola „Verano Porento" című dalát, valamint Vivaldi egyik koncertjét adta elő. Az első díj a szatmári Iorga Cristiant és a zilahi Muresan Georgianat illette, a második helyen a szatmári Nintas Rares és a nagybányai Bob Simion végzett, a harmadik helyezett a szatmári Ban Maria és Simon Jessica, valamint az nagybányai Pop Patricia lett. A többi résztvevő oklevélben részesült.

A díjátadót egy koncert zárta: a romániai „Trio Andrei" fantasztikus produkcióját hallhatták a résztvevők. A három testvér olyan nagy előadók műveit játszották, mint Enrique Granados, Jorge Cardoso, Luigi Boccherini, Jean-Michel Coquery. Az első alkalommal megrendezett versenyt egy szimpózium keretében elemezték május 28-án.


Hütter Dóra nyerte el a verseny fődíját
Hütter Dóra nyerte el a verseny fődíját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: