2011-05-29 17:04:10• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári siker az erősember versenyen

Talán néhány autós útitervét megzavarta, hogy a Székesegyház előtti útszakaszt a rendőrség lezárta vasárnap kora délután, ám nem mindennapi esemény miatt történt meg mindez: Szatmárnémeti régi központja ugyanis egy erősember-versenynek adott otthont.

A lelkes közönség előtt hat modern kori Herkules küzdött meg a súlyokkal, a méterekkel és a másodpercekkel. Közülük öten Magyarországról érkeztek, míg Alexandru „Sanyi" Cortean a hazai színeket képviselte. Az eredeti tervek szerint a mezőny népesebb és „nemzetközibb" lett volna, ám néhány szlovákiai izompacsirta végül lemondta a részvételt, egy bukaresti versenyző pedig sérülés miatt nem tudott eljönni.

A hat sportoló összesen öt versenyszámban mérte össze erejét. Először egy kamion vontatófejét kellett elhúzniuk minél rövidebb idő alatt 20 méternyi távolságra, majd egy 105 kilogramm súlyú fémrudat kellett minél többször kiemelniük. Ezt követően egy böhöm nagy lakatot (pontosabban egy ahhoz hasonlító tárgyat) kellett amolyan Toldi módjára kinyújtott karokkal megtartani. A legnehezebbnek a negyedik próba tűnt, amikor a fiúknak 295 kilogrammnyi teherrel kellett húsz métert sétálniuk - természetesen időre. Végezetül egy Volkswagen Golf vált kelléké, azt, pontosabban annak hátulsó részét, emelgették a versenyzők.


Sanyi Cortean és a fémrúd
Cortean Sanyi és a fémrúd


A szép számban összegyűlt közönség évezte a műsort, a Magyarországról jött bíró és a moderátor is poénok tömkelegét vetették be. A végén pedig zúgott taps Alexandru „Sanyi" Corteannak, aki több versenyszámot is megnyerve az összesített táblázaton is az élen végzett, megelőzve Takács Norbertet, Demeter Lászlót, Csíkos Lórándot, Juhász Csabát és Oláh Lászlót. Utóbbiról mindenképpen el kell mondani, hogy ő volt a mezőny doyenje a maga 48 életévével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: