2017-10-09 13:19:24• hírek • Bede Emőke

Szatmári siker a nemzetközi pirotechnikai versenyen

Románia egyedüli képviselőjeként indult, végül harmadik helyen zárt Kotán Csaba a finnországi pirotechnikai versenyen.

Szeptember végén volt az a verseny, melyen tizenhat tehetséges pirotechnikai tervező mutatta meg tudását, köztük a szatmári Kotán Csaba is. Mint a fiatalembertől megtudtuk, a FWsim Competition Finland Championship nevet viselő megmérettetés minden évben megrendezésre kerül az északi országban.

A versenyre a szervezők azon pirotechnikusok munkáit várják, akik az FWsim nevű programmal készítik tűzijáték-szimulációikat. A hét perces videóhoz a jelentkezők szabadon választhatnak két kísérő zeneszámot, egyet pedig a szervezőbizottság jelöl ki számukra.

A zsűri jól meghatározott kritériumok alapján értékeli a beérkezett munkákat: nagy hangsúlyt fektetnek a zeneválasztásra, a megjelenített színek és a zene harmóniájára, az egyediségre. Kotán Csaba munkáját véleményezve, az ítészek kiemelték a sikeres zeneválasztást és a módot, ahogyan a román kultúra sajátosságait is belefűzte alkotásába.

Kotán Csaba a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy büszke az elért helyezésre, annál is inkább, mivel ő volt az egyetlen aki a szoftver standard verzióját használta fel munkája során. A többi jelentkező ugyanannak a programnak egy fejlettebb, ún. pro változatát használta, mely sokkal több lehetőséget ad az alkotók kezébe.

A tehetséges fiatal eddigi munkáit már többször láthatta a szatmári közönség, ugyanis az előző és az idei évben is ő tervezte a városnapokon látott fényjátékot, de ne csüggedjen az sem, akinek eddig nem volt szerencséje látni ezeket. A szatmárnémeti szilveszteri tűzijáték ebben az évben szintén Csaba keze munkáját dicséri majd.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: