2011-05-30 16:44:09• hírek • Szatmar.ro

Szatmári siker Krakkóban

A Szatmárnémeti Sportklub párbajtőrözői és tőrözői két európai nagyvárosban, Krakkóban és Budapesten léptek pástra a hétvégén. A két delegációban közös, hogy egyaránt remek eredményeket értek el.

A krakkói nemzetközi párbajtőr-versenyen olyannyira remekeltek a szatmáriak, hogy Simona Deac meg is nyerte a viadalt - igaz, ő jelenleg a Steaua színeit képviseli. Amalia Tataran bronzérme viszont már „teljes egészében" szatmári siker, akárcsak a férfiaknál Árkosi Bertalan harmadik helye. Szilágyi Adrian hetedikként végzett, míg Veres Gréta és Adrian Pop a legjobb nyolc közé vívott harcban esett ki - utóbbi a későbbi győztes, világbajnok észt Novosjolov ellen.

Budapesten az U11 és U12-es korosztály számára kiírt Fülöp Mihály emlékversenyen Ely Alexandru és Aldea Rebeca egyaránt a legjobbnak bizonyult. Külön pech, hogy az elődöntőkben csapattársaikat, Pop Edwint illetve Potor Andreát kellett legyőzniük - ők így a harmadik helyen végeztek. Rajtuk kívül a fiúk mezőnyében Pop Steven a 16., Bódi Dávid pedig a 25. helyet szerezte meg.

Ők valamennyien indultak a nagyobb, U12-es korosztály versenyében is, itt Potor szerepelt a legjobban, hisz csak a döntőben bukott el. Az idősebbek között Ely az 5., Aldea a 9., Pop Edwin a 29., Bódi a 38., Pop Steven pedig a 43. lett.

„Nagyon meg vagyunk elégedve, érdemes volt elutazni a versenyre. A még csak 10 éves Ely a verseny előtt érkezett Budapestre szüleivel Amerikából, de a hét órás időeltolódás nem zavarta és biztosan nyerte meg a 11 évesek viadalát, a döntőben például nem egészen egy perc alatt 10-2-re nyert. A hónap végén kezdődő konstancai gyerekbajnokságig Szatmáron fog készülni, de az ob után ismét visszamegy az Egyesült Államokba, mivel részt vesz az ottani korosztályos amerikai bajnokságon is" - nyilatkozta Izsáki Arnold edző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: