2019-07-05 19:26:39• hírek • Szatmár.ro

Szatmári sakkozók sikerei a Fisca nemzetközi sakkversenyen

Kovács Balázs a második helyen zárta a sakkversenyt. Foto: FISCA
Kovács Balázs a második helyen zárta a sakkversenyt. Foto: FISCA

Sikerrel szerepeltek a szatmári sakkozók az ország egyik legrangosabb sakkversenyének számító Fisca Nemzetközi Sakkfesztiválon.

Június 22-27. között, mintegy 450 sakkozó vett részt a Konstancán megszervezett Fisca nemzetközi sakkfesztiválon, az ország határain belülről és túlról. Az idén immár 23. alkalmommal megszervezett sporteseményen a Vointa Sakk-klub három versenyzője is megméretkezett. A legnagyobb sikerrel Kovács Balázs szerepelt, aki az U6-os tornán, a verseny legfiatalabb játékosaként, alig 5 évesen a második helyet érte el. 

 

A 8 évesek versenyében Seletye Dominik és Kovács Ábel szállt versenybe, és 6 illetve 5 pontot gyűjtöttek a lehetséges 9-ből - számolt be a sakkozók edzője, Muntean Ciprian, aki versenybírói minőségében vett részt a tornán.  Ezzel Seletye a 12., Kovács a 23. helyen végzett a 63 fős mezőnyben.

 

Ugyancsak a 8 évesek versenyében, de a lányok között, szintén 5 ponttal, az ötödik helyen zárt Zvenyák Johanna, a Sportlíceum sakkozója. Héjja Dávid, az Unio Sportklub sakkozója 5.5 ponttal a 18. helyen végzett. 

 

A Vointa Sakk Klub versenyzői legközelebb az Aradi Nemzetközi Sakkversenyen méretkeznek meg.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: