2019-10-22 14:36:16• hírek • Szatmár.ro

Szatmári sakkozók a dévai sakkversenyen

Az elmúlt hetekben számos sakk-turnén vettek részt a szatmárnémeti Vointa Sakk Egyesület sportolói, és mindegyiken az élmezőnyben sikerült végezniük.

 

Amint a sportklub közleményéből kiderül, legutóbb október 18-20 között Déván méretkeztek meg: a  turné B csoportjában (12 éves korig) Kovács Balázs és Kovács Ábel képviselte a Vointa Sakk Egyesületet. A turnéra 40 gyerek jelentkezett, és a 8 évesek között az első helyet Kovács Balázs szerezte meg, aki 5 éves korával egyben a legfiatalabb tagja is volt a mezőnynek. A turnén még részt vett a szintén szatmári Maier Alexandru-Sever is, aki a LPS sportklub színeiben sakkozik.


A Dévai versenyt megelőzően Tokajon és Debrecenben vettek részt a Vointa sakkozói egy-egy versenyen, az előbbiben Kovács Balázs a második helyet szerezte meg az 1400 ÉLŐ alattiak csoportjában. Ugyanitt, a 8 évesek kategóriájában is indult szatmári sakkozó: Zvenyák Johanna, a LPS sakkozója az első helyet szerezte meg. A Debrecenben megszervezett Mongólia-Magyarország Barátság-kupán pedig Kovács Ábel az első, Kovács Balázs a második lett a 8 évesek kategóriájában. Felkészülésüket Ciprian Muntean és Páll Zoltán irányította.


Zvenyák Johanna (középen) a tokaji Bodrog kupa díjátadóján
 


Kovács Balázs (baloldalt) a tokaji Bodrog kupa díjátadóján
 


Díjátadó a debreceni Mongólia-Magyarország Barátság-kupán. Középen Kovács Balázs és Ábel.


Díjátadó a Dévai Sakkfesztiválon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: