2020-02-17 13:41:31• hírek • Szatmár.ro

Szatmári résztvevői is voltak a budapesti Kárpát-medencei Családi Napnak

A Kárpát-medence minden tájáról érkeztek gyerekek, fiatalok, szülők és nagyszülők a magyar parlamentbe az elmúlt hétvégén szervezett nyolcadik Kárpát-medencei Családi Napra.

A szervezők nagy szeretettel fogadtak minden résztvevőt, mintegy 700 személy érkezett az elmúlt hétvége során a budapesti Országházában megszervezett Kárpát-medencei Családi Napra.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének két Szatmár megyei tagszervezete is képviseltette magát a nívós eseményen, összesen 40 személy látogatott el megyénkből az anyaországi parlamentbe.

A rendezvény során népdalok csendültek fel, táncbemutatókkal érkeztek a vendégek, a szervezők pedig további sokszínű programokkal készültek a látogatók fogadására.



A Kárpát-medence számos szegletéből érkező magyar ajkú fiatalok többsége most járt először a parlamentben, ezért nagy élmény volt a hétvégi látogatás kivétel nélkül, mindenki számára.

Márton Zsuzsanna, Egri község polgármestere, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke szervezőként elmondta, nagy öröm évről évre eljönni és részese lenni ennek az eseménynek: „Minden évben arra törekszünk, hogy a tagszervezeteinken belül mindig újabb családok jöjjenek, akik még nem jártak itt, természetesen azok a családok, akik itt voltak, mindig szeretnének újra eljönni. Hát, ahogy lehet, igyekszünk ezt is megoldani.”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: