2011-09-14 00:23:55• hírek • Szatmar.ro

Utolsó pillanatban egyenlített a Milan a Barca otthonában

Amennyiben a Bajnokok Ligáját a labdarúgás királykategóriájának nevezzük, akkor kijelenthetjük: királyok összecsapásával kezdődött a sorozat. Na meg egy-két igazán nagy meglepetéssel.

Mert hát hogyan kezdődhetne jobban egy sorozat, mint a spanyol és az olasz bajnok összecsapásával. Ráadásul, ha az a spanyol csapat az aktuális címvédő és valószínűleg minden idők legjobb csapata, az olasz pedig az a gárda, amelyiknél több nemzetközi trófeát senki sem nyert, mióta kitalálták ezt a gyönyörű játékot. Ez volt a Barcelona - Milan.

A mérkőzés gyakorlatilag egy hatalmas meglepetéssel kezdődött és még nagyobbal végződött. Alig telt el ugyanis 24 másodperc, amikor, mintha egy számítógépes játék figurája lenne, Pato lefordult védőjéről, sprintelt vagy 30 métert és a kapuba passzolt. Ezt követően aztán tulajdonképpen csak a Barcelona volt a pályán: teljesen kapuja elé szorította a vendégeket, ám Messi, Villa és Pedro jó ideig nem tudott túljárni a bravúrt bravúrra halmozó Abbiatin. Na meg a kapufán.

Mígnem a 36. percben Messit senki sem tudta feltartóztatni, így ő gólt rúgathatott Pedróval. Sőt, az 50. percben egy pazar szabadrúgással Villa meg is szerezte a vezetést a katalánoknak. Akik ezt követően annyira nem is erőltették a támadásokat. Aminek a 92. percben itták meg a levét, amikor Seedorf szöglete után Thiago Silva ugrott a legmagasabbra és kiegyenlített.

foto: uefa.de

A H csoportban nem csak az óriások, de „törpék" is ikszeltek, a cseh Plzen hiába szerzett ugyanis vezetést, a fehérorosz BATE Boriszov pontot tudott menteni Prágában.

Az E csoportban Tőzsér Dániel és Köteles László egyaránt végig a pályán volt a Genk színeiben Valencia ellen és a magyar kapusnak komoly szerepe volt abban, hogy a találkozón nem született gól. Sokáig nem esett gól a csoport másik meccsén sem, ahol a Leverkusen több, mint egy óráig tartotta magát a Chelsea otthonába. A 67. percben azonban David Luiz megtörte a jeget, Mata pedig a hosszabbítás pillanataiban bebiztosította a londoniak győzelmét.

A szezont borzasztóan kezdő Arsenal van Persie révén a szünet előtti percekben megszerezte a vezetést a német bajnok Dortmund otthonában és az angolok közel álltak ahhoz, hogy el is vigyék a három pontot. Csakhogy a 88. minutumban Perisic egy borzasztó nagy góllal mégis kiegyenlített. Athénben az „olimpikonok" összecsapásából a Marseille jött ki jobban, amely Lucho okos góljával legyőzte a Pireuszt.

Az est legnagyobb meglepetése a H csoportban született, ahol a ciprusi bajnok APOEL Nicosia remek játékkal 2-1-re legyőzte az orosz bajnok Zenitet. Pedig a vezetést a Huszti Szabolcsot a kispadon jegelő oroszok szerezték meg Zsirjanov révén, két brazil, Manduca és Almeida azonban két perc alatt fordított.

Győzelemmel nyitott az Európa-liga legutóbbi győztese, a Porto is, pedig Helton kapus hatalmas hibáját követően a Sahtar Donyeck szerezte meg a vezetést. Az estnek a brazilok maradtak a főszereplői, hisz az első félidő közepén Hulk egy bődületes bombával egalizált, a második játékrész derekán pedig Kleber a győzelmet is megszerezte a portugáloknak.

Eredmények:
E csoport:
Chelsea
- Leverkusen 2-0
gólok: Luiz (67.), Mata (90.)

Genk - Valencia 0-0
a hazaiaknál Köteles és Tőzsér is végig a pályán volt

F csoport:
Dortmund - Arsenal 1-1
gólok: Perisic (88.) illetve van Persie (42.)

Olympiakosz Pireusz - Olympique Marseille 0-1
gól: Lucho Gonzalez (51.)
A hazaiaknál Megyeri Balázs a kispadon foglalt helyet

G csoport:
APOEL Nicosia
- Zenit Szentpétervár 2-1
gólok: Manduca (73.), Almeida (75) illetve Zyirjanov (63.)
a vendégeknél Huszti végig a kispadon ült

Porto - Sahtar Donyeck 2-1
gólok: Hulk (28.), Kleber (51.) illetve Adriano (12.)
A vendégeknél Razvan Rat végig a pályán volt

H csoport:
Barcelona - Milan 2-2
gólok: Pedro (36.), Villa (50.) illetve Pato (1.), Thiago Silva (92.)

Victoria Plzen - BATE Boriszov 1-1
gólok: Bakos (45.) illetve Bressan (69.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: