2018-11-13 09:56:24• hírek • Szatmár.ro

Szatmári örökségünk a Zsinagóga

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata örökbefogadta a szatmári Zsinagóga épületét. Hogy pontosan miről is szól az "örökbefogadás", arról Szántó Réka XI. D osztályos tanuló számol be a Szatmár.ro olvasóinak.

"Az Örökségünk Őrei mozgalom keretein belül iskolánk 13 lelkes diákja úgy döntött, hogy nekivág e programnak.  A csapat a X. D négy és a XI. D kilenc diákjából tevődik össze, irányító tanáraik pedig Fazekas Katalin és Forizs Enikő magyartanárnők.
 

Sokat gondolkodtunk, hogy melyik épületet "fogadjuk örökbe", míg végül a Zsinagóga épülete mellett döntöttünk. Érdekfeszítőnek találtuk a zsidósággal kapcsolatos témákat, legfőképpen a szatmári zsidóságot. Annak érdekében, hogy még informáltabbak legyünk ezen a területen, november 12-én, hétfőn egy bemutatót hallhattunk a zsidósággal foglalkozó szatmáritól, Csirák Csabától. Megtudtuk a szatmári zsidóság történetének legfőbb mozzanatait elkezdve a honfoglalástól egészen napjainkig. Köszönjük szépen neki, hogy részt vehettünk ezen a bemutatón, s legfőképpen köszönjük, hogy sikerült átéreznünk az akkori pillanatokat és érzéseket.




Ha úgy gondolod, hogy téged is érdekelnének a zsidósággal kapcsolatos információk, kérlek, támogasd egy lájkkal oldalunkat és mi pedig megajándékozunk minden nap egy érdekességgel."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: