2013-10-20 16:25:38• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári második helyezés az idei PADIF-on

Idén összesen hat megye általános iskolásai vettek részt a Partiumi Diákszínjátszó Fesztiválon. Az október 18-19-én Szilágycsehben megrendezett eseményen a szatmárnémetiek egy második helyet szereztek.

Az immár 15. alkalommal megszervezett, a tanügyminisztérium naptárában is szereplő PADIF-ra Szatmár és Szilágy megye mellett Szeben, Maros, Kovászna és a távoli Konstanca megyéből is érkeztek általános iskolások. A gyerekek színvonalas előadásokkal rukkoltak elő, odaadásuk, lelkesedésük pedig ismételten igazolta, igenis van létjogosultsága a hasonló vetélkedőknek.

Szatmár megyét két szatmárnémeti általános iskola képviselte a fesztiválon. Közülük az Avram Iancu Általános Iskola gyerekei a Kristályszemek fantázianéven szerepeltek és a tékozló fiú jól ismert bibliai történetét adták át. Gál Eszter és Csorján Árpád felkészítők áldozatos munkáját dicséri, hogy a produkcióért a II. helyezést kapta a csapat.

A másik szatmári csapat a Jómadarak volt, akik a Balcescu-Petőfi Általános Iskola diákjai. Ők egy részletet mutattak be a Valahol Európában című musicalből és ezért dicséretben részesültek.

„Dicséret jár mindenkinek, aki időt és energiát nem sajnálva fontosnak tartotta részt venni ezen a nagyszerű eseményen", mondta Nagy Tünde Mária, a Jómadarak felkészítője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: