2018-10-13 10:38:00• hírek • Szatmár.ro

Szatmári második hely a futsal világbajnokságon

Foto: obiectiv-sm
Foto: obiectiv-sm

A World Peace Indoor Soccer Tournament, azaz "Teremfoci a világbékéért" világbajnoságon második helyezést értek el a Sentierri Szatmárnémeti focistái.

A rendezvényre a világ 54 országából összesen 208 csapat érkezett és négy kategóriában mérkőztek meg egymással: férfiak, nők, férfiak 35 felett és férfiak 45 felett. A Sentierri csapata a férfiak kategóriában állhatott a dobogóra.

 

A 37 éve zajló hollandiai versenysorozat történetében romániai csapat még nem foglalt el dobogós helyezést.

 

A szatmáriak dicsőségét tovább emeli, hogy a hét csoportmérkőzést és az öt bejutásért játszott meccset mind megnyerték. Az utolsó küzdelemben azonban a címvédő fehéroroszokkal kerültek szembe, ám ők ügyesebbnek bizonyultak a mieinknél. A második hely fényéből azonban ez semmit le nem von, hiszen Romániában ilyen csodás eredményre még nem volt precedens.

 

A WPIST rövidítést neveként viselő világméretű eseményre csak állami alkalmazottakból álló csapatok neveznek. A rendezvény célja a nemzetek közelebb hozása egymáshoz a sporton keresztül. A versengés mellett lehetőség van tapasztalatcserére, ismeretség kötésre, hálózatépítésre is. Esténként pedig elmaradhatatlan a közös eszem-iszom és a szórakozás.

 

Gratulálunk a csodás eredményhez!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: