2011-03-31 17:39:22• hírek • Póti Orsolya

Szatmári lírikusok versei hangzottak el

Immár ötödik alkalommal szervezték meg Szatmárnémetiben a „Recitatio" elnevezésű szavalóversenyt, amelyen idén több mint kilencven gimnazista diák vett részt.

„Recitatio" elnevezéssel szavalóversenyre került sor március 31-én, délután 16 órától a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát megőrző és Támogató Központ, a Megyei Tanfelügyelőség, a „Dinu Lipatti" Filharmónia és az Észak-nyugati Írók Egyesülete szervezésében. Az eseménynek idén a filharmónia adott otthont, ahol több mint kilencven diák mérte össze ügyességét.

A szavalóversenyen idén is több iskola és líceum képviseltette magát; többek között részt vettek a Mihai Eminescu Kollégium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Ioan Slavici Gimnázium és Johann Ettinger Német Líceum diákjai, és érkeztek a nagykárolyi, avasfelsőfalui, sárközújlaki és erdődi líceumokból is diákok.

A verseny két kategóriában zajlott: a zsűri egyéni szavalatokat és csoportos előadásokat hallgatott meg. A diákok olyan lírai alkotásokat adhattak elő, amelyek szatmári költők tollából származtak. Az egyéni kategóriában az 500 lej díj a Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulóját, Bakk Laurát illette; az első díjat Malancas Benjamin kapta, a második helyezésen hárman is - Pop Veronica, Copil Laura és Kis Ioan - osztoztak, a harmadik díjat pedig egy, az Közgazdasági Líceumban tanuló diák vitte el.

A csoport-kategóriában csak második és harmadik díjat osztottak: a Mihai Eminescu Kollégium csoportja lett a második, az Avasfelsőfalui Líceum csoportja pedig a harmadik. A díjakon kívül a résztvevő diákok oklevelekben és különdíjakban részesültek.




 


Képgaléria:

v

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: