2013-05-15 15:54:59• hírek • Szatmár.ro

Szatmári lány nyerte meg a PMN logópályázatát

Csaknem egy hete ült össze a Partiumi Magyar Napok logópályázatának zsűrije, hogy eldöntsék, 2013-ban kinek a logója kerül majd fel a plakátokra és a rendezvénysorozat új weboldalára.

A hosszadalmas megbeszélésen a Szőcs Péter, az Identitas Alapítvány elnöke, Stier Péter, PMN főszervező, Szemák Zsuzsa grafikusművész, Ludescher  Antal, webdizájner és Butka Gergő, kreatív rendezvényszervező egymás után szedték ízekre a versenyzők által beküldött pályamunkákat. A kitartásuk eredményeként az elbírálás végére már csak három tervező logója volt a képernyőn, s közülük kellett eldönteni a nyertest.

A választás több szempont alapján történt. Az egyik legfontosabb, hogy olyan logót szerettek volna találni, amely forma és színvilágában is egyaránt illeszkedik a rendezvény jellegéhez, s ugyanakkor bármely felületen könnyű a megjelenítése kompaktsága révén. A választás hosszas vitát követően Kállai Karolára esett, aki a lájkolók között is az elsők között volt. A zsűri az utolsó körbe juttatott pályamunkák egyikével sem volt maradéktalanul elégedett, de Kállai Karola elképzelése állt legközelebb ahhoz, amit ők maguk is elképzeltek, így őt kérték meg arra, hogy kisebb változtatásokat eszközöljön a logóján. Így született meg az a logó, amelyre már mind az öt zsűritag nyugodt szívvel bólintott rá.

A felhívás értelmében Kállai Karola megnyerte a pályázat 250 eurós díját, valamint azt a jogot, hogy a logója felkerülhessen a PMN új weboldalára, a plakátokra, a bannerekre és a minden olyan elemre, amely a rendezvénysorozat népszerűsítését célozza meg.

„A logópályázat célja az volt, hogy a rendezvény jellegéhez közel álló logót tervezzenek nekünk, s emellett szerettük volna, ha megmutathatják magukat azok a tervezők, akiket helyi szinten nem ismerhettünk meg" - nyilatkozta Stier Péter, a PMN főszervezője, majd hozzátette, hogy a nyertes mellett van olyan pályázó, aki most ugyan nem nyert, de elképzelhető, hogy más munkák elkészítésére fogják hamarosan felkérni. Ezzel együtt örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy szatmári, tehetséges fiatal hölgy nyerte meg a versenyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: