2013-05-27 15:54:29• hírek • MTI

Szatmári küldött a jubileumi kongresszuson

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviseletében Nagy Szabolcs vett részt Európa legrangosabb kereszténydemokrata politikai akadémiájának jubileumi budapesti kongresszusán az elmúlt hétvégén.

A „Felelősségteljes politizálás Európában - 50 évvel Robert Schuman után" címet viselő konferencián a Budapesten székelő intézet volt növendékei, korábbi képzésein részt vett diákjai közül mintegy 120 utazott az elmúlt hétvégén Budapestre a világ mintegy 30 különböző országából.

„Meghatározó volt munkám során az a tudásanyag, amit a Schuman Intézet képzésein kaphattam, hiszen olyan európai értékek megértéséhez és tiszteletéhez segített hozzá, amelyek nélkül véleményem szerint nem szabad felelősségteljes közéleti munkát folytatni sehol az unióban. Az, hogy az RMDSZ továbbra is stratégiai partnere lehet ennek a rangos intézménynek mindenképpen jó irányt mutat a Szövetség jövőjét illetően" - magyarázta a konferencián részt vett Nagy Szabolcs.

Jelezte, hogy a demokrácia mechanizmusainak megértésére illetve a jövő kihívásaira való felkészülésre irányuló tematikus beszélgetések során olyan rangos előadókkal dolgozhattak együtt mint Othmar Karas és Surján László, az Európai Parlament jelenlegi alelnökei.

A Robert Schuman nevét viselő intézet „volt diákjai" közül ugyanakkor Európa különböző országaiban dolgozó volt és jelenlegi miniszter, helyi és megyei önkormányzati vezető, illetve parlamenti és európai parlamenti képviselő is részt vett a konferencia munkálatain.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: