2013-09-17 13:41:19• hírek • Szatmár.ro/refszatmar.eu

Szatmári kórusok énekeltek Nagyváradon

Nemrég Nagyváradon, az Olaszi református templomban szervezte meg a Királyhágómelléki Református Egyházkerület első alkalommal azt a Hangversenyt amely partiumi hasonmása a Budapesten MÜPA - Művészetek Palotájában évente tartott református koncertnek.

Tizenhárom énekkar vett részt az Egyházkerületből. Külön és kiemelten köszönték a szervezők a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusának jelenlétét akik nélkül a gyermek-blokk nem jöhetett volna létre. A Szatmári Református Lelkipásztor Kórus több tagja is részt vett a találkozón. Mindkét kórust Higyed Gyöngyi karnagy készítette föl.

A hangversenyt Berkesi Sándor Liszt és Magyar Örökség-díjas karnagy vezette. Közel négyszáz résztvevővel különleges élményt jelentett ez a kezdeményezés amelynek évenkénti folytatását tervezik a szervezők.

"A Református Énekek Hangverseny célja: gyülekezeti énekeink felkarolása, népszerűsítése és továbbadása a fiatalabb generációnak.  A rendezvény elsődleges célja: megőrízni, megmutatni a református zenei kincset, kultúrát a jelen és az utókor számára." - tudtuk meg az Egyházkerület Zenei előadójától Orosz Otília Valériától aki főszervezőként fogta össze a rendezvény szálait.

Ezen a Hangversenyen köthették fel először a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusának tagjai azt nyakkendőt amelyet karvezető tanáruk erre az alkalomra készíttetett.

A Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusa is fellépett a rendezvényen

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: