2012-03-02 11:46:15• hírek • Kocsis Zoltán

A minőséget garantálná a szatmári márka

Szatmári márka létrehozását indítványozta a polgármesteri hivatal - egyelőre a textilipari termékek számára. A cél az lenne, hogy megkönnyítsék a cégek piacon való megjelenését, képviseletét.

„Szatmáron komoly hagyománya van a textiliparnak. Ez az az ágazat, amely a jelek szerint a gazdasági válság után a leggyorsabban áll talpra", magyarázta az ötletgazda, aki nem más, mint Ilyés Gyula. „Sok a kis cég, amelyek minőségi munkát végeznek. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy számtalan tehetséges tervező is bontogatja a szárnyait Szatmáron. Nekik segíthetne egy ilyen közös márka".

A polgármester elképzelései szerint egy ilyen márkajelzés egyben a minőséget is garantálná és a kisebb cégek közösen könnyebben jeleníthetnék meg magukat a nagyobb piacokon. Ilyés szerint több partnertől is pozitív visszajelzések érkeztek, ám a polgármesteri hivatal „szeretne kivonulni" a dolog mögül és teret adva az önszerveződésnek.

A hasonló márkák, angol kifejezéssel élve, brandek eléggé elterjedtek külföldön, ilyen például a Kiváló Magyar Termék Magyarországon, de nem példa nélküliek Romániában sem. Talán a legismertebb a Góbé termékek termékcsaládja. Ezen termékek mindegyike egy-egy saját logóval van ellátva - hasonló lehet a cél Szatmár esetében is.

Egyelőre csak a textiliparban, a kör akár bővülhet is...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: