2012-04-20 09:18:24• hírek • Kocsis Zoltán

„Szatmári konfekció” a szatmári textiliparért

A „Szatmári konfekciók", azaz a „Confecţii de Satu Mare" felirattal ellátott logó kerülhet fel a Szatmár megyében gyártott textilárukra, amennyiben a gyártó részt kíván venni a termékek közös promoválásában.

A márkajelzés május 17-19. között lát majd napvilágot, amikor a Grand Mallban megrendezésre kerül a Textilipari Kiválóságok Központja - Szatmári konfekciók elnevezésű rendezvény. Ezen a cégek bemutathatják termékeiket, műhelymunka keretein belül ismerkedhetnek meg egymással, lesz divatbemutató és fotókiállítás is.

A szatmári textilipar szereplőinek összefogása az év elején merül fel. Ilyés Gyula polgármester ekkor vetette fel egy közös márkajelzés ötletét. Az elképzelések szerint ily módon könnyebben lehetne megjeleníteni a kisebb termelőket a nagyobb piacokon. A logó pedig egyben minőségi garancia lenne, mint a Kiváló Magyar Termékek esetében Magyarországon.

„Szatmáron komoly hagyománya van a textiliparnak. Ez az az ágazat, amely a jelek szerint a gazdasági válság után a leggyorsabban áll talpra. Sok a kis cég, amelyek minőségi munkát végeznek. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy számtalan tehetséges tervező is bontogatja a szárnyait Szatmáron. Nekik segíthetne egy ilyen közös márka" mondta egy korábbi nyilatkozatában Ilyés.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint Szatmárnémetiben közel hét évtizedes múltra tekint vissza a textilipar. Jelenleg mintegy kétszáz kisebb-nagyobb gazdasági szereplő, kft. tevékenykedik ezen a területen. Az ő összefogásukat célozná meg a közös márkajelzés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: