2013-05-10 19:11:12• hírek • Póti Orsolya

Szatmári képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás

A Szatmári Művészeti Múzeum, a Vécsey-ház földszinti kiállítóterme ad otthont nyolc szatmári képzőművész alkotásainak május 10-től.

Péntek délután 17 órától Atelier - Műhely címmel nyílt képzőművészeti kiállítás a Vécsey-házban szatmári képzőművészek alkotásaiból, festményekből, grafikákból, szobrokból és egyéb művészeti munkákból.

Az Atelier ötlete Valer Sasu képzőművésztől ered, aki édesapja Ion Sasu festőművész után újra a szatmári képzőművészek napjának nyilvánította a május 10-ét. A projekt keretében első kiállításra tavaly májusában került sor, amikor közel 50 alkotás fogadta az érdeklődőket, és az idősebb Sasu néhány munkáját is megcsodálhatták.

A jelen kiállítás nyolc tehetséges szatmári képzőművész - szobrász, fotós, festő és grafikus - legújabb alkotásait foglalja magába. Az érdeklődők Adrian Golban, Aurelian Busuioc, Lola Scripor és Livivu Scripor, Reha Márk, Edward Herczeg, Pop Zita és Valer Sasu munkáit tekinthetik meg közel két héten keresztül.

A kiállítást Felicia Grigorescu muzeológus nyitotta meg, aki néhány szóval méltatta a művészek munkásságát és gratulált a kezdeményezéshez, amit sikerült második alkalommal is megrendezni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: