2012-12-21 17:22:56• hírek • Póti Orsolya

Szatmári képzőművészek a világvégéről

„De ApOCALIpSIS" címmel nyílt képzőművészeti kiállítás december 21-én a Szatmárnémeti Művészeti Galériában. A tárlat január végéig látogatható.

Eugen Munteanu, a Szatmárnémeti Művészeti Galériája vezetője és Paul Liviu képzőművész szervezésében nyílt kiállítás december 21-én, csütörtök délben a főtéri galériában (Október 25. tér). A tárlat keretében 23 művész közel 50 alkotással - festményekkel, szobrokkal, kompozíciókkal, grafikákkal - tematizálja a világvége mítoszokat, a bizonytalanságot a képzőművészet nyelvén.

A kiállítást Paul Liviu kezdeményezésére rendezték meg, ugyanis ő volt az, aki felkérte kollégáit és művésztársait arra, hogy készüljenek néhány alkotással a témában. A kiállítók egy része a Szatmári Művészeti Líceum tanárai és mindannyian a Romániai Képzőművészek Szövetsége szatmári egyesületének tagjai.

Eugen Munteanu a Szatmár.ro-nak elmondta: a kiállításmegnyitó amellett, hogy egy újabb alkalmat nyújtott a szatmári képzett művészeknek a bemutatkozásra, baráti találkozásra is lehetőséget teremtett.

Az érdeklődők a következő művészek alkotásait tekinthetik meg január végéig: Liviu Scripor, Szemák Zsuzsa, Abkorovits Róbert, Eugen Munteanu, Lola Scripor, Minderva Radu Marginean, Erdei Stefan, Talpos Elisabeta, Ioan Pop Prilog, Muhi Sándor, Lia Paul Trifu, Lepedus Ildikó, Radu Ciobanu, Király Gabriella, Valer Sasu, Varga Diana, Nicolae Pop, Lazin Csaba, Liviu Paul, Antal Annamária, Veres, Wermescher Erika, Aurelian Busuioc, Pop Zita.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: