2010-02-26 16:51:15• hírek • Póti Orsolya

Szatmári képek a galériában

Február 26-án, 14 óra 30 perckor a Megyei Tanács Galériájában megnyitották a Szatmári Alkotóház Képzőművészeti Egyesületének kiállítását, amelyen Gergely Csaba festő és Tillinger István grafikus munkái tekinthetők meg.

A tárlatmegnyitón többek között Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese köszöntötte a művészeket és a közönséget. Nagy bemutatta a jelenlevőknek Tillinger István és Gergely Csaba szatmári festőművészeket, akiknek műveit április 9-ig csodálhatják meg a látogatók. A kiállítás keretében a műkedvelőknek alkalmuk nyílik a festmények és grafikák megvásárolására is. Az érdeklődők megtekinthettek olyan grafikákat és festményeket, amelyek Szatmár régi épületeit és utcáit örökítik meg.

Nagy Sándor a két szatmári művész életrajzi adatainak elbeszélésével tette színesebbé a megnyitót, és elmondta, hogy ez a kiállítás Szatmárnémeti kulturális életének egy újabb próbaköve, hiszen az egyesületnek e hónapban ez már a második kiállítása. Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészeti Egyesületének elnöke, és Tillinger István alelnök megköszönték a részvételt, és elmondták: örülnek annak, hogy egy újabb kiállítást sikerült megszervezniük.

A  tárlatmegnyitót  versfelolvasás, valamint Cserey Csaba és Codrut Muresan zenészek  tették hangulatosabbá.



Megnyitották Tillinger István és Gergely Csaba kiállítását


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: