2015-08-15 17:17:11• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári játékossal erősített a Csenger futsal csapata

Lassan nem csak az almájáról és Eszenyi Enikőről lesz híres Csenger városa, hanem a futsaljáról is. A magyar második osztályban szereplő csapat hazai meccsein bizony olyan hangulat uralkodik, hogy annak híre már bejárta az országot. Ezt a remek hangulatot élvezheti a következőkben Kovács Szabolcs is.

A nagykárolyi játékos ugyanis a Csenger egyik legnagyobb nyári fogásának ígérkezik. Érdekesség, hogy Kovács István nagypályás FIFA-bíró öccsére a Csengerben megszervezett kispályás focibajnokságon figyeltek fel a csapat vezetői, Szabolcs pedig igent mondott megkeresésükre.

A Csenger csapata tavaly újoncként nem kis bravúrt hajtva végre a hetedik helyen zárt a második osztályú bajnokságban - mindezt úgy, hogy az utolsó fordulóban veszítette el a sok-sok héten keresztül őrzött ötödik pozíciót. A remek szereplésben minden kétséget kizáróan óriási szerepe van a fanatikus hazai szurkolóknak. Az együttes hazai meccseire ugyanis rendszerint 500-600 szurkoló gyűlt össze, olyan hangulatot teremtve a város sportcsarnokában, hogy a Kelet-Magyarország cikke szerint „a hazaiak fellépései örömünnepbe csaptak át, az ellenfelek pedig - kevés kivételtől eltekintve - remegő térdekkel érkeztek, majd tátott szájjal voltak részesei az élménynek".

Hasonlóra pedig a következő szezonban is lehet majd számítani, Szilágyi Sándor klubvezető szerint ugyanis céljuk nem más, mint hogy maximálisan kiszolgálják a közönséget. Szilágyi megelégedettséggel nyugtázta, hogy sikerült együtt tartaniuk a keretet és véleménye szerint Kovács Szabolcs is komoly erőssége lesz a gárdának. "Másik célunk, hogy minél több szurkolót csábítsunk át Szatmár erdélyi részéből is. Szeretnénk, hogy a csapat így módon egyfajta hidat képezzen a határ fölött", jelentette ki Szilágyi.

A 2015-2016-os pontvadászat szeptember 14-én kezdődik, a Csenger pedig gőzerővel készül. Méghozzá egy rangos kupával: az Alkotmány-kupán a hazaiak mellett fellép majd a korábbi magyar bajnok Berettyóújfalu, a szintén élvonalbeli Nyírgyulaj, valamint a második osztályban vitézkedő budapesti Airenergy FC és a Nyíregyházi Ezüstcsikó. A kupa házigazdája Csenger, időpontja pedig augusztus 18-20. Közvetlenül a bajnokság előtt pedig egy igazán neves ellenféllel csap majd össze az együttes, ám hogy kivel, azt a klubvezetők még nem kívánják elárulni.

Alkotmány Kupa programja:

Augusztus 18.,
kedd:
Berettyóújfalu-Nyíregyháza, 18.00
Csenger-Nyírgyulaj, 19.45
Szerda: Airenergy FC-Nyírgyulaj, 9.00
Csenger-Berettyóújfalu, 10.45.
Airenergy FC-Nyíregyháza, 16.00
Nyírgyulaj-Berettyóújfalu, 17.45.
Csenger-Nyíregyháza, 19.30
Csütörtök: Berettyóújfalu-Airenergy FC, 9.00
Nyírgyulaj-Nyíregyháza, 10.45.
Csenger-Airenergy FC, 12.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: