2013-04-10 13:18:14• hírek • Kocsis Zoltán

Együttműködési szerződést kötött a SZAMIT és a HÁRIT

Meg kell találni, mi az, ami összetarthatja az erdélyi magyar fiatalokat, vélik a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZAMIT) és a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) vezetői. Ezt szerda délelőtt jelentették ki Szatmárnémetiben, ahol együttműködési protokollumot kötöttek meg.

Őri-Pákay Franciska, a SZAMIT elnöke kijelentette, a szatmári ifjúságnak van mit tanulnia háromszéki társaiktól elsősorban szervezés, hozzáállás és az ifjúság lelkesítése terén. Szőcs Endre, a HÁRIT egy hete megválasztott elnöke szerint szervezetük gyenge pontja a középiskolásokkal való kapcsolattartás.

Ebben számítanak előrelépésre az együttműködés következtében. Elmondta, szerinte Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár és Szatmárnémeti egy hidat kell képezzen az erdélyi magyarság számára.

Az egyezmény megkötésénél jelen volt Grüman Róbert, a HÁRIT nemrég leköszönt elnöke, a MIÉRT elnökjelöltje. „A MIÉRT a legnagyobb erdélyi magyar szervezet, amely háromszáz ifjúsági szervezetet foglal magába. Közös célunk, hogy megtaláljuk, melyek lehetnek azok a pontok, amelyek összekötik az erdélyi magyar ifjúságot. Egységet kell teremtenünk a sokszínűségben", fogalmazott.

Őri-Pákay és Szőcs elmondták, a SZAMIT két hét múlva részt vesz a Sepsiszentgyörgy Napokon, míg a HÁRiT besegít augusztusban a Partiumi Magyar Napok megszervezésében. Emellett a két szervezet közösen nyújt be egy pályázatot az Európa Tanácshoz, amelynek célja egy nemzetközi ifjúsági képzés megszervezése. Az elképzelések szerint Szatmárnémetiben tíz ország ifjúsági szervezeteinek tagjai találkoznának egy többnapos tapasztalatcsere céljából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: