2013-08-16 11:50:17• hírek • Szatmár.ro

Szatmári ifjúsági vezetők Háromszéken

A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZÁMIT) és a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) tavasszal megkötött együttműködési szerződése eredményeképpen ezen a héten a Háromszéki Nyári Szabadegyetemen három szatmári fiatal képviseli megyénket.

Rögtön első este szerepet is kaptak, hiszen Kádár Petra, a Szatmár Megyei Diáktanács egykori elnöke és Balog Tamás, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnökségi tagja ismerkedős estet tartottak a jelen lévő csaknem száz fiatalnak szatmári módra. Ezzel megalapozták az est hangulatát, hiszen a játékos, néhol pajzánságba is hajló játékok megnevettették és közelebb hozták a két régió fiataljait, de ugyanúgy azokat is, akik ugyan háromszékiek, de más és más ifjúsági területről érkeztek. A megnyitón Őri-Pákay Franciska, a SZÁMIT elnöke arra bíztatta a fiatalokat, hogy használják ki az együttműködés adta lehetőségeket, s örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nyári szabadegyetem keretén belül zajló csapatverseny nyerteseinek jutalma, hogy részt vehetnek a jövő évi Partiumi Magyar Napokon, mint a SZÁMIT meghívottjai.

„Ez a látogatás jövőre már hagyomány lesz, mert a HÁRIT tagjai közül idén is csaknem tízen vesznek majd részt Szatmár egye legnagyobb rendezvényén" - mutatott rá az együttműködésen belüli újabb találkozásra Őri-Pákay Franciska. A partnerségben természetesen nem csak a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács tagjai vesznek részt, hanem minden olyan fiatal, aki szeretne nyitni mások felé, s aki úgy érzi, hogy van még mit tanulnia más ifjúsági szervezetektől. „Egy fél éve csöppentem bele a partnerségi kapcsolatba, és nagyon jó érzés látni, hogy bár vannak különbségek, de tudunk egymástól tanulni. Azáltal pedig, hogy mi jövünk hozzájuk, ők pedig jönnek majd hozzánk, élővé tesszük Erdély két régiója között a kapcsolatot ifjúsági szinten" - hívta fel a figyelmet a partnerség céljára Kádár Petra. 

„A háromszéki fiataloknak teljesen más igényeik vannak, mint a szatmáriaknak, ezért nagyobb kihívás volt velük foglalkozni, de ezáltal lehetőséget kaptam rá, hogy önmagam is fejleszthessem. Mindenképpen szükség van arra, hogy egymással és egymásért fejlődjünk" - hangsúlyozta Balog Tamás. Szombaton Őri-Pákay Franciska a közéleti előadáson a facebook generáció és az önkéntesség összefüggéseiről beszél majd más ifjúsági vezetőkkel együtt.

„A facebook generáció egy olyan jelenség, amelyre minden ifjúsági vezetőnek oda kell figyelnie, mert már érezhető, hogy hatással van az önkéntesség fogalmára s arra, hogy mennyire szeretnek részt venni fiatalok önkéntes feladatokban. Mondhatnám azt is, hogy ez lesz a jövő kihívása, amelyből az kerül ki győztesen, aki jó megoldásokkal szolgál ezekre helyi szinten" - foglalta össze a beszélgetés vitaindítóját a SZÁMIT elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: