2020-02-11 13:34:48• hírek • refszatmar.eu

Szatmári győzelem az országos bibliaismereti vetélkedőn

Megnyerte a Szatmárnémeti Református Gimnázium csapata az Erdélyi és Partiumi Református Kollégiumok idei Bibliaismereti Versenyét – tudtuk meg Póti Eduárd igazgatótól és Varga Szilárd Csaba iskolalelkésztől.

Remegő szívvel és nagy-nagy izgalommal indult el a Szatmárnémeti Református Gimnázium két fiúból és két lányból, illetve kísérőtanárából és iskolalelkészéből álló kis csapata a 2020. február 7-9. között megtartott Erdélyi és Partiumi Református Kollégiumok Bibliaismereti Versenyére, amelyet ez alkalommal Nagyváradon szerveztek meg.
 

A vetélkedőn tíz református kollégium képviseltette magát: Nagyvárad, Zilah, Marosvásárhely, Kolozsvár két kollégiuma, Nagyenyed, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Székelyudvarhely és Szatmárnémeti. A versenyt Ft. Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerületi püspöke nyitotta meg egy igei bevezetővel Ézsaiás könyve 51. részének 17-ről 23-ig terjedő versei alapján, kihangsúlyozva a hitbeli ébredés fontosságát, ami mindig az ifjabb generáció feladata volt. Nagyon fontos, hogy minden korban legyenek olyan hitben elkötelezett fiatalok, akik a régire alapozva újat tudnak építeni. Keresztyénekként mindannyiunk elsődleges küldetése az, hogy bizonyságot tegyünk arról, Aki elhívott minket.


Az igei szolgálatot követően kezdetét vette a megmérettetés. A feladatok kidolgozására két órát biztosítottak a szervezők a résztvevő csapatok számára. A verseny nagyon kiélezett volt, mivel az első és második helyezettet csak egy pont választotta el. Végül a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai a megszerezhető 160 pontból 154-et értek el, és ezzel elfoglalhatták helyüket a képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokán.


Az eredményhirdetésre a Nagyvárad-Olaszi templomban tartott vasárnapi istentiszteleten került sor, ahol Dénes István Lukács nagyváradi esperes igehirdetését követően átadták a díjakat. A Szatmárnémeti Református Gimnázium csapatának tagjai: Szarvadi Alexandra (XII.C.), Dobos Ervin (XII.C.), Mészáros Petra (XI.C.) és Ary Dávid (IX.A.) diákok, illetve Székely Tünde vallástanárnő és Varga Szilárd Csaba iskolalelkész. Gratulálunk a szép eredményhez és köszönjük, hogy teljesítményükkel öregbítették iskolánk hírnevét. Soli Deo Gloria!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: