2011-10-02 13:08:57• hírek • Szatmár.ro

Szatmári győzelem Fehérgyarmaton

Szabolcs-Szatmár-Ugocsa csapata győzedelmeskedett a Fehérgyarmati Öregfiúk Futballgáláján.

Különleges futballtorna helyszíne volt Fehérgyarmat október 1-én, szombaton. A Fehérgyarmati FFC Öregfiú csapata fogadta a település sportpályáján a Magyar Országgyűlés válogatott csapatát, illetve a Szatmár-Bereg-Ugocsa nevet viselő, Szatmár megyei és Kárpátaljai játékosokból összeállt határon túli csapatot.

„Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk felhívni a figyelmet a sportra és az egészséges életmódra, illetve arra, hogy az ország legkeletibb megyéjének legkeletibb szegletében egymásra vagyunk utalva és csak közösen tehetünk a boldogulásért" - mondta Tilki Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere, a torna kezdeményezője. A torna során a kárpátaljai és szatmári politikusokból, közléleti személyiségekből álló csapat fölényes győzelmet aratott. Az első meccsen 2-0 végeredményt érve el a Magyar Országgyűlés Válogatottja ellen, majd pedig 1-0 megverte a torna házigazdáít, az FFC öregfiúkat. Így kapott gól nélkül, látványos fölénnyel győzött a tornán, amelynek második helyén az FFC öregfiúk végeztek, a Magyar Országgyűlés Válogatottja a harmadik lett.

A szatmáriak csapata és az FFC

Csehi Árpád megyei RMDSZ elnök, a Szatmár-Bereg-Ugocsa csapat Szatmár megyei játékosainak nevében megköszönte a szervezőknek a lehetőséget, hogy egy ilyen jó hangulatú torna keretén belül építhették a személyes kapcsolatokat három ország, de egy régió önkormányzati és közéleti vezetői. A torna győztes csapatának Szatmár megyei játékosai között Günthner Tibor szenátor is pályára lépett. Mint elmondta, jó érzés volt együtt mozogni szatmári és határon túli kollégákkal, és reméli, hogy hasonló, közösségépítő kezdeményezések követik majd ez utóbbit a szervezők részéről.  

A tornagyőztes Szatmár-Bereg-Ugocsa csapat Szatmár megyei játékosai: Günthner Tibor - Szatmárnémeti, Papp Tibor - Érendred, Vincze Sándor - Pusztadaróc, Ritli Zoltán - Szatmárnémeti, Csajkos Szabolcs - Nagykároly, Poósz Szabolcs - Nagykároly, Papp Zsolt - Nagykároly, Tabi Zsolt - Nagykároly, Magyar Lóránd - Szatmárnémeti, Vincze Attila - Pusztadaróc, Kovács Máte - Szatmárnémeti

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: