2016-07-26 17:39:44• hírek • Szatmár.ro

Szatmári gyerekek az élménytáborban

Már régóta hagyomány és gyógyító program egyben, hogy a Hans Lindner Alapítvány nyári táborokat szervez a Reménysugár program rákbeteg gyermekei és családjaik számára.

Az idén júliusban újra aktívan kapcsolódott be annak az évente (idén 9. alkalommal) Sárospatakon megrendezett tábornak a létrejöttébe, melyet a magyarországi KELL Alapítvány, illetve a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány szervez.

A teljesen ingyenes tábor különlegessége még, hogy a gyerekek egészséges testvéreikkel és a szüleikkel is együtt üdülnek. A tábor szervezőinek célja, hogy a kórházi kezelések után a gyerekek elfeledjék a kellemetlen élményeket, egy héten át gondtalanul kikapcsolódjanak, szórakozzanak, jól érezzék magukat. Szatmárnémetiből az idén 7 gyermek és anyukáik vettek részt a sárospataki Tengerszem Campingben megrendezett Tündértánc élménytáborban, mely mostanra nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Erdélyből és Kárpátaljáról is érkeztek leukémiás, daganatos és más betegségekből gyógyuló gyerekek.

A szervezők az évek során gyűjtött tapasztalataikat is hozzák magukkal, tudják, hogy mire van szükségük a gyerekeknek, tudják, ők nem várnak mást, csak azt, hogy mindenki ugyanúgy kezelje és szeresse őket, mint a többi gyereket. Már a megnyitó is egy szórakoztató, interaktív zenés-táncos mulatság volt Micu bohóccal.

A gyerekeket minden nap más és más élményterápiás program várta, egész nap nagy örömmel lubickoltak a táborbeli termálvizes medencében, illetve állandó jelleggel nyitva voltak a kézműves műhelyek: ásványékszer és harisnyavirág készítés, textilszobrászat, festőművészképzés, porcelánfestés, stb.

Két különleges kiránduláson is részt vettek, az elsőn egy igazi rabszállítóval utaztak a sátoraljaújhelyi Börtön-Múzeumba, melyhez egy igen izgalmas rendőrkutyás bemutató is társult. Egy másik alkalommal a Zempléni Kalandparkban töltöttek egy élményteli napot.

Az utolsó napra maradt a „37" rockegyüttes koncertje és egy fergeteges záróbuli, ahol a gyerekek meglepetés-ajándékokat kaptak. A gyerekeknek rendkívüli élményt jelentett a tábor, az anyukák is jól érezték magukat, örülni, gondtalanul játszani láthatták gyermeküket, megismerkedhettek más szülőkkel is, új barátságok  szövődtek.

A szervezők hálatelt szívvel beszéltek arról az összefogásról, ami a táborok megvalósulását övezte, hiszen sokan járultak hozzá, segítettek, hogy a 130 résztvevő arca boldogan ragyogjon. A Hans Lindner Alapítvány ezúton is kiemelt köszönetet mond azoknak, akik Szatmárnémetiből segítették a tábor megvalósulását, és többek között a tábor szinte teljes élelmiszer-ellátását biztosították: Fastus Ştefan, Sipos István, Camil Burian, Feher Zoltán, Barta Ludovic, Vincze Enikő, Márton Zsolt, Schramko Zsolt, Huszti Gyula, Hutton Richard, Korodi Ferenc, Iuliu Foller, Derşidan Gheorghge, Asztalnok Levente, Sebők Zsolt, Nagy Kasza Márta,  illetve mindazoknak, akik adójuk 2%-át a Hans Lindner Alapítványnak ajánlották 2015-ben. Ők valóban örömszerzők, és ezzel is életben tartják a reményt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: