2010-06-29 16:55:46• hírek • Szatmár.ro

Szatmári gazdák a tüntetésen

Több, mint kilencven megyebeli szarvasmarhatenyésztő vett részt a keddi, kolozsvári tüntetésen, amelyen a gazdák az egyedenkénti jószágtámogatás növelését követelték: a kormány ígérete szerint egy szarvasmarhára ebben az évben 240 lejt fizetne az állam a tulajdonosoknak, miközben a tavaly ennek az összegnek több, mint kétszeresét kaphatták meg a tenyésztők.

A nagykárolyi székhelyű Prodlact Szarvasmarhatenyésztői Egyesület küldöttségét Hendea Marin, elnök vezette, aki elmondta: mindenre elszántak voltak a város főterén felvonulók, és, ha nem hallgatták volna meg őket, akkor szerdán lezárták volna Kolozsvár összes kijáratát.
-  Sikerült elérnünk azt, hogy az ottani prefektus közbenjárására Emil Boc miniszterelnök kedden fogadja a szövetség vezetőit. Tűrhetetlen az, ami ebben az ágazatban van, teljesen tönkre akarnak tenni bennünket. Úgy döntöttünk: nem hagyjuk magunkat. A tanárokat el tudták hallgattatni az ígéreteikkel, de a szarvasmarhatartás annyira a szakadék szélén van, hogy kitartunk a végsőkig - fejtette ki Hendea Marin az ő és kollégái álláspontját.

Kolozsvári tüntetés - Szarvasmarhatenyésztők

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: