2013-11-20 20:06:48• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári futballistát figyel a tavaszi BL-döntős?

Hihetetlen sérüléshullám érte el a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund csapatát, ám pontosan ez lehet egy szatmári fiatalember életének nagy lehetősége - már amennyiben hinni lehet a sportsajtó értesüléseinek.

Jürgen Klopp vezetőedző jelenleg hat játékosára nem számíthat sérülés miatt. Még ha ez a profi futballban nem is számít rendkívülinek, az már felér egy kisebb istencsapással, hogy közülük négy védő. Ez egyben azt is jelenti, hogy a csapatban jelen pillanatban a görög Szokratisz Papasztatopuloszos és a német Kevin Grosskreutz mellett egyetlen komolyabb rutinnal bevethető védő sincs.

A sérülések sorát a középső védő Neven Szubotics kezdte néhány hete, amikor keresztszalag-szakadást szenvedett, ő májusig nem játszhat. A szintén középső védő Mats Hummels-nek kedden, az Anglia elleni barátságos mérkőzésen tört el a sarokcsontja, ő januárban térhet vissza. Szintén az angolok ellen sérült meg Marcel Schmerzel, ő három hétig hiányzik majd a védelem baloldaláról. A lengyel Lukasz Piszczek pedig hosszú sérüléséből van éppen felépülőben. Ráadásul a hétvégén közeledik a Bayern München elleni szuperrangadó!

Szerda délután a Dortmund ezért le is igazolta a Mainz, a Werder Bremen és a Bayer Leverkusen korábbi játékosát, a július óta csapat nélküli Manuel Friedrichet. Nehéz ugyanakkor elképzelni, hogy Klopp a 9-szeres német válogatott, ám már 34 éves Friedrich-el képzeli el Szubotics hosszú távú pótlását.

És itt jön a képbe a szatmári Florin Gardos.

A mértékadó transfermarkt.de oldal szerint a BVB szemet vetett a Steaua 25 éves középső védőjére, akinek játékát Klopp figyelemmel kísérte a Görögország elleni pótselejtező párharcban. Gardos eddig 10 alkalommal játszott a román válogatottban, 68-szor lépett pályára a román élvonalban és 28-szor az európai kupákban a román rekordbajnok színeiben. A Steaua 2010 nyarán alig 150.000 euróért vette meg az akkor másodosztályú Concordia Chiajnától, ám mostani értéke ennek minimum a tízszerese.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: