2010-12-03 10:37:50• hírek • Póti Orsolya

Szatmári fodrászsikerek

Aniela Tegzes
Aniela Tegzes

A L'oreal Professionel cég által meghirdetett novemberi versenyről számol be most olvasóinknak Czikai Éva hairstylist. A versenyre a Szalon Expressive két tagja, Lep József és Aniela Tegzes is benevezett, akik bejutottak a legjobb tízbe. A verseny során Aniela Tegzes lett 2010-ben Románia legjobb INOA színtechnikusa.

November végén került sor a L'oreal Professionel cég rendhagyó versenyének eredményhirdetésére, amelyet fodrászoknak és színtechnikusoknak hirdetettek meg. A verseny témája nem volt más, mint a színharmónia, a hajforma és a színösszhang a 2010-es frizura divatban, azonban a megmérettetés nem csak a frizuráról és a hajszínről szólt, hanem, egy totál look (egy teljes összkép) létrehozása volt a fő cél. Ehhez hozzátartozott a modell kiválasztása, valamint a smink és ruha választás is. A modellek hajszíneit kötelezően egy új hajfestékkel, az INOA termékcsaláddal kellett létrehozni.

A végeredményt profi fotósok örökítették meg, és az első válogatás az elkészült képek alapján történt meg. Az országból a Szatmárnémeti Szalon Expressive mindkét tagja - Lep József és Aniela Tegzes - bejutott a legjobb tízbe, így továbbjutottak a verseny második szakaszába, amely Kolozsváron zajlott. A verseny egy technikai felméréssel folytatódott; elméleti és gyakorlati tudásukat tesztelték a tíz versenyzőnek.

Ilyen formában még nem vett részt a Szalon Expressive egyik tagja sem fodrászversenyen, sőt eddig nem is tudtak hasonló kiírásról.



Mivel a versenynek nem csak gyakorlati, hanem elméleti vonatkozása is volt, felmérhették a versenyzők felkészültségét a kémia, a színelmélet, diagnózis, anyaghasználat és a színezési technikák területén is. Az INOA termékcsalád hajfestékei, amelyet alkalmaztak, egy alapjaiban új, kémiai összetevőkben és használatban teljesen különbözik a hagyományos, már megszokott professzionális hajfestékektől. Az INOA egy ammónia mentes, de mégis tartós hajfesték, mely felvilágosításra és az ősz hajszálak fedésére is képes.

Összetevőit tekintve egy második különbség az, hogy a víz alapú emulgeáló helyett egy ásványi olaj a vívőanyag, mely segítségével a színpigmentek rezisztensebben és mélyebben épülnek be a hajszálba. Így a festés alatt a hajszál megerősödik, struktúrája és szerkezete egészségesebbé válik mint előtte. Erre azonnali bizonyíték, hogy a festék eltávolítása után nem használnak ápoló anyagokat, és a vendégek azonnal érzik hajukon a pozitív változást.

Egy harmadik különbség, hogy a régi, két komponens helyett ez az anyag három komponensű. Ezáltal a színtechnikusok egyre nagyobb teret kapnak, hiszen nagyon pontos keverési arányok, színelmélet és precíz festéstechnika szükséges ahhoz, hogy egyéni színhatást és tartós színárnyalatot érjünk el.

A hajfestés kezd egy külön szakmává kifejlődni, hiszen egy miniatűr laboratóriumban színtechnikusok végzik a munkát.

Az INOA-t egy évvel ezelőtt a L'oreal 100 éves születésnapja alkalmából mutatták be, és ez a termék forradalmasította a hajszínezést a következő időszakra. Az említett versenyt minden ország megszervezte, és Romániából a szatmáriak aratták a győzelmet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: