2013-07-09 12:48:45• hírek • Póti Orsolya

Szatmári fiatalok képviselik Romániát a világversenyen

A Tűzoltó és Mentő Szolgálatok Nemzetközi Szövetsége (CTIF) idén Franciaországban rendezi meg a Nemzetközi Ifjúsági és Felnőtt Tűzoltó Versenyt. A rendezvényen való részvételről, a felkészülés helyzetéről és az országunkat képviselő csapatokról Szemák Attila tanár tájékoztatta a Szatmár.ro-t.

A július 14. és 21. között a franciaországi Mulhouse-ban tartandó versenyen Szatmárnémetiből két ifjúsági, egy lány- és egy fiúcsapat képviseli a hazai színeket. A Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának diákjai a tavaly megrendezett „Tűzoltók barátai" elnevezésű verseny megyei szakaszáról továbbjutottak az országos szakaszra, amelyre szintén tavaly került sor július 23-24. között Karácsonykőn (Piatra Neamti).

A szatmári csapatok az országos döntőn is nagyszerűen szerepeltek, olyannyira, hogy továbbjutottak a mulhouse-i versenyre, amelyre a napokban készülnek fel Szemák Attila és Bancos Veronica tanárok irányításával.

„A CTIF kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi versenyére legutóbb négy évvel ezelőtt jutott tovább szatmári csapat - akkor kilencedikek lettünk" - emlékezett vissza Szemák, aki elmondta: az idei verseny előtt Franciaországban három hivatalos edzésnap vár a csapatokra, amelynek keretében bemutatkoznak és megismerkednek az ottani felszerelésekkel.

Az edző elmagyarázta azt is, hogy a vetélkedőben csak olyan diákok vehetnek részt, akik nagy fegyelemmel, kézügyességgel és jó erőnléttel rendelkeznek.

A Tűzoltók barátai versenyen Szatmár megyéből minden évben közel 25 csapat vesz részt a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének támogatásával.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: