2009-07-28 17:17:15• hírek • Szatmar.ro

Szatmári ezüst az első napon

A kadétok viadalával lezárult az országos strandröplabda - bajnokság első szakasza.

Szatmárnémetiben, a Beach Sport pályáján zajló országos női strandröplabda-bajnokság első részében a kadétok, azaz a 16 éven aluliak versenyét rendezték, melyben a Szatmárnémeti Extreme végül a második helyen végzett.

A viadalra hat páros jelentkezett, melyből három szatmári egység. A szabályzatnak megfelelően mindenki játszott mindenkivel, a legtöbb pontot begyűjtő csapat pedig bajnoknak mondhatta magát.

A sorsolás szeszélye folytán úgy alakult, hogy az utolsó fordulóban az egyaránt százszázalékos Szatmárnémeti Extreme és a Lugosi Racheta találkozott egymással. A döntőnek is beillő összecsapás első szettjét viszonylag könnyen, 21-14 arányban az Eveline Brebeanu és Denisa Pujky összetételű Temes-megyei páros nyerte. Mivel Raluca Rovasnak és Lavinia Petrannak a második játékrészében nem sikerült egyenlíteniük, csak szorossá tenni a küzdelmet (ekkor 23-23-re nyertek a „vendégek"), így a Racheta duója nyerte a román bajnokságot.

A kadétok versenye után a juniorok, azaz a 18 éven aluliak küzdelme következik, amelyre 10 csapat -ebből négy szatmári- nevezett.

Eredmények:
1. forduló: Lugosi Racheta-Nagybányai CSM 2-0, Szatmárnémeti Extreme-Máramarosszigeti Romy 2-0, Szatmárnémeti Sonics-Szatmárnémeti DRSM 2-0;
2. forduló: Nagybánya-DRSM 2-0, Extreme-Sonics 2-0, Racheta-Romy 2-0;
3. forduló: Romy-Nagybánya 2-1, Racheta-Sonics 2-0, Extreme-DRSM 2-0;
4. forduló: Extreme-Nagybánya 2-0, Racheta-DRSM 2-0, Sonics-Romy 2-1;
5. forduló: Sonics-Nagybánya 2-1, Romy-DRSM 2-0, Racheta-Extreme 2-0.

A torna végeredménye: 1. Racheta, 2. Extreme, 3. Sonics, 4. Romy, 5. Nagybánya, 6. DRSM.
A szatmári csapatok összeállítása: Extreme: Raluca Rovas, Lavinia Petran; Sonics: Nicoară Roxana, Pop Nikoletta, DRSM: Oros Diana, Chiorean Ruxandra.



A dobogósok és az érdemoklevél a kupával



Repül a labda, ki tudja, hol áll meg


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: