2014-02-20 13:32:14• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári ezüst a IV. Voyage Kupán

Azt követően, hogy a Sentierri tavaly Budapesten megnyerte a Voyage Kupát, idén sem maradt szatmári csapat nélkül a döntő: a Team 68/21 a második helyen végzett.

Idén is megrendezték a Voyage Kupa elnevezésű nemzetközi amatőr teremlabdarúgó tornát. A hagyományteremtő, színvonalas és kiemelt díjazású kispályás férfi labdarúgó nemzetközi teremtorna-sorozat egyesületek, klubok, iskolák, cégek, önkormányzatok, baráti társaságok felnőtt amatőr labdarúgó csapatait igyekszik egybegyűjteni.

Mint minden évben, selejtezőket rendeztek idén is a környező országokban is, ezek nyertesei pedig a döntőben csaptak össze, melyet minden alkalommal Budapesten rendeznek.  Az idei erdélyi bajnok nem tudott részt venni a torna döntőjében, így a rendezők a tavalyi év jelentkezői közül kerestek egy csapatot, mivel szerették volna, hogy Erdély is képviseltesse magát. Így esett a választásuk a szatmárnémeti "Team 68/21"-re.

A Cserepes Tamás, Németi Gábor, Erni Roland, Lapka Zsolt Barna, Pál Róbert Lóránd, Mircea Stan, Bogdan Razvan, Bendel István kerettel felálló Team 68/21 egy győzelmet (4-1 a magyarországi Bárczy ellen), egy döntetlent (2-2 a szerbiai Horgas ellen) és egy vereséget (5-3 a későbbi győztes Bullmacik ellen) követően a második helyről jutott tovább a csoportjából. Tudni kell, hogy a mérkőzéseket palánkkal körbevett pályákon játszották, ami azt jelentette, hogy a játék csakis szabálytalanság vagy gól esetén állt meg, illetve akkor, ha a labda átpattant a palánkon. Ez pedig némi gondot okozott a szatmáriak számára, akinek időbe került, amíg megszokták a körülményeket.

A csoportmeccset követően az első két helyen végzett csapat ismét összecsaphatott egymással, eldöntve a torna győztesének kilétét. A szatmáriak 3-0-ra, és 4-3-ra is vezettek, de a Bullmacik mindkétszer kiegyenlítettek - másodszor egy öngólnak köszönhetően. A 4-4-es döntetlent büntetőrúgások követték, ahol a magyarországiak céloztak pontosabban, így 11-10-es eredménnyel megnyerték a tornát.

A szatmári csapat szomorúan, de emelt fővel hagyhatta el a tornatermet. A második helyezésén kívül vigasztalhatta őket azonban, hogy egy egyéni elismerést is magukénak tudhattak: Pál Róbert Loránd lett a torna gólkirálya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: