2010-06-21 11:19:22• hírek • Szatmar.ro

Bronzérmes a férfi tőrcsapat

A fiatal Tatarannak még nagy kalap a felnőtt mezőny.

Két helyszínen is fontos mérkőzéseket vívtak a Szatmárnémeti Sportklub tőrözői és párbajtőrözői az elmúlt hét végén a Román Kupában és „természetesen" ezúttal sem maradtak érem nélkül.

Bukarestben a párbajtőrözők versenyét rendezték meg, itt anyagi okok miatt csak egy sportoló képviselte a Sportklubot Amalia Tataran személyébe. A mindössze 16 éves tehetség fejszéje számára egyelőre nagy fának tűnik a felnőtt mezőny, a szatmári lány nem jutott be a legjobb 16 közé. A viadalt a craiovai Loredana Iordachioiu nyerte, míg a Sportklubtól a szezon elején a Steauához igazolt Simona Deac a negyedik lett, miután az elődöntőben vereséget szenvedett az olimpiai ezüstérmes Ana Maria Branzától.

Több babér termett viszont a szatmáriaknak a Temesváron, ahol a tőrözők léptek pástra. A Tűzhányi Gerard, Baloş Vlad, Muresán István, Teofil Moisuc alkotta első csapat ugyanis a harmadik helyen végzett. Nem szerepelt rosszul mellesleg a második számú gárda (Trenea Caius, Ardelean Alexandru, Târgovăţu Alexandru, Dascălu Bogdan összetételben) sem, ők a negyedikek lettek a hat csapatos mezőnyben.

Lengyel Éva és File Attila tanítványai természetesen az egyéniben is indultak, itt Baloş a 8., Muresán a 9., Tűzhányi a 10., Trenea a 11., Moisuc a 14., Târgovăţu a 18., Ardelean a 19., Dascălu pedig 22. helyen végzett.

A viadalt nagy meglepetésre a Temesvári Poli nyerte, miután a döntőben hatalmas csatában 45-44-re verte a Steaua gárdáját. „A verseny előtt csapatban számoltunk is egy éremmel, ez végül meglett, így összességben véve elégedettek lehetünk. A második csapatban szereplő kicsik is jól vívtak, őket is dicséret illeti" - nyilatkozta Lengyel Éva.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: