2011-10-10 10:09:49• hírek • Balog Anita

Szatmári érem Bukarestben és Szatmárnémetiben

A 15 év alatti női tőrözőknek és párbajtőrözőknek is sikerült érmet szerezniük.

Vasárnap a csapatversenyekkel fejeződött be Szatmárnémetiben a 15 év alatti párbajtőrözők, Bukarestben pedig a 15 évesnél fiatalabb tőrözők országos bajnoksága. A Csipler Sándor Vívóteremben a szatmári Sportklub első csapata - Oros Bianca, Pop Sandra, Dragusin Teodora, Nagy Tamara - ezüstérmes lett, az első helyet a Craiovai LPS szerezte meg. Fontos megjegyezni, hogy a megmérettetésen a szatmáriak második csapata, amely még csak 12 éves lányokból állt - Nagy Csilla, Coste Teodora, Katona Réka összeállításban - az ötödik helyen végzett.

A párbajtőröző lányoknak egyéniben is elég jól ment, a szombaton megtartott egyéni versenyen gyanis Pop Sandra bronzérmes lett - a döntőbe jutásért a végül bajnoki címig jutó craiovai Contantin Cezarinától kapott ki. Cezarina verte meg amúgy Oros Biancát is a legjobb négy közé jutásért folytatott harcban. Oros végül 8. lett, Nagy Csilla a 13., Dragusin a 15., Coste a 19., Katona a 24., Nagy Tamara pedig a 27. helyen végzett.

A Bukarestben versenyző tőröző lányoknak is összejött egyéniben és csapatban is az érem. Egyéniben két lány is bejutott a legjobb nyolc közé, Löchli Evelin a harmadik, Varga Anett pedig a hatodik helyen végzett. A 10 együttes részvételével megtartott csapatversenyben a legjobb négy közé jutásért a Bukaresti Olimpia második csapatát verték meg, a döntőbe jutásért azonban nem tudták legyőzni az Olimpia első csapatát - 45-27-re kaptak ki a jóval esélyesebb bukarestiektől. A bronzmeccsen viszont a Ploiesti Petrolult könnyedén, 45-29 arányban verték, így a csapat bronzéremmel térhet haza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: