2014-03-28 18:24:49• hírek • Szatmári első hely a Mesék Szárnyán országos döntőjén

Szatmári első hely a Mesék Szárnyán országos döntőjén

Fotónk a januári megyei döntőn készült
Fotónk a januári megyei döntőn készült

Remekül szerepeltek a szatmári diákok a XV. Mesék Szárnyán mesevetélkedő Nagyváradon megrendezett országos döntőjében.

Az elmúlt hétvégén megrendezett fináléban három csapat képviselte Szatmár megyét: mindhárom csapat a 10-es Számú Általános Iskola diákjaiból állt.

A döntő feladatai két részből álltak. Első nekifutásra a diákoknak tíz különböző feladatlapot kellett kitölteniük, a feladványok pedig természetesen azokhoz a Benedek Elek-mesékhez kapcsolódtak, amelyekből a gyerekeknek készülniük kellett. Ebben a versenyben a Baki Abigél, Bran Cynthia, Ludescher-Tyukodi Réka és Sike Zsuzsanna alkotta „Puma" csapat a harmadik, a Balla Tamás, Jankó-Szép Ákos, Mészáros Bálint és Szilágyi Dávid alkotta „V8" csapat pedig a negyedik helyen végzett.

A második részben a versenyzőknek be kellett mutatniuk egy-egy meserészletet. Ebben a versenyben a Halász Eszter, Reskó Eszter, Pénzes Evelin és Tőtős Regina alkotta „Fa" csapat bizonyult a legjobbnak, ennek megfelelően az első helyen végzett. Remekeltek a többiek is, hisz a „V8" négyese a harmadik helyen végzett, míg a „Puma" dicséretet kapott.

Meg kell még említenünk, hogy a döntő zsűrije 12 személyből állt, akik között helyet kapott Szelyke Otília szatmári tanfelügyelő is.

A verseny megyei szakaszát január végén a Mircea Eliada Általános Iskolában szervezték. Azon 24 csapat és közel 600 diák vett részt. Az itt az első három helyen végzett csapatok jutottak aztán a nagyváradi döntőbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: