2017-02-20 12:48:53• hírek • Szatmar.ro

Szatmári diákok jelentkezését is várja a II. Rákóczi Ferenc Alapítvány

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány minden évben ingyenes magyarországi körutat biztosít külhoni magyar középiskolásoknak, akik egy pályázattal és önéletrajzzal jelentkezhetnek a táborba. A szatmári diákok a kolozsvári területi referensnek kell elküldjék vizsgamunkájukat.

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a külhoni magyar diákok megsegítéséért dolgozik. Az Alapítvány fő célkitűzése a magyarságtudat fenntartása a magyar származású ifjúságban világszerte, diákok támogatásán keresztül. „Célunk ugyanakkor lerombolni azokat az akadályokat (félreinformálás, izoláció, stb.), melyek miatt nehezebbé vált az elszakított területeken élők összetartozása, az egymás szeretetére való nevelés, az élet a nyitottság és a tolerancia jegyében. Azért dolgozunk, hogy megértessük a fiatalokkal, a magyarság jövője nem a széthúzásban, hanem a nemzeti összetartozásban van", áll egyfajta küldetésként az alapítvány honlapján.

A pályázat révén nem csak egy ingyenes kirándulást nyernek a fiatalok, networking és közösségépítés szempontjából is fontos, hogy találkozhatnak velük egykorú magyar diákokkal az egész Kárpát-medencéből. A tábort már 23 éve szervezik meg és már több mint 3000 a véndiákok száma.

Az előző években nagyrészt csak Kolozsvárról, Marosvásárhelyről érkeztek a pályázatok, ezért az alapítvány idén igyekszik tágítani a kört. Olyan 15-19 éves diákok pályázatait várják, akik elkötelezetten érdeklődnek a magyar történelem és a magyar kultúra iránt. Akik már részt vehettek az alapítvány kirándulásán, azok nem pályázhatnak ismét. A pályázatokat április 14-ig kell elküldeni.

A pályázati kiírásról bővebben a II. Rákóczi Ferenc Alapítvány honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők, a pályamunkákat a szatmári diákok a kolozsvári területi referensnek kell elküldjék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: