2014-10-22 16:16:27• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Szatmári diákok a népdaléneklési vetélkedő döntőjén

A Temes megyei Újszentes községben hatodik alkalommal szervezték meg az Őszirózsa népdaléneklési vetélkedő döntőjét.

Az ország 12 megyéjéből (Arad, Bákó, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szilágy, Bihar, Kolozs, Máramaros, Szatmár és Temes) összesen 106 ifjú népdalénekes vett részt a vetélkedőn. Szatmár megyét tizenegy I-VIII. osztályos diák képviselte. A lelkes csapatot Mekker  Melinda, Higyed Gyöngyi és Mátyás Erika megyei szervezők kísérték el az igencsak színvonalas megmérettetésre.

Szatmár megye képviselői idén is nagyon jól szerepeltek a megmérettetésen: Boros Benjámin, az Óvári Általános Iskola III. osztályos tanulója elnyerte a Magyar Dalszövetség Különdíját, Csizmár Bernadett, a Mezőfényi Általános Iskola VI. osztályos tanulója dícséretben részesült, valamint Varga Gabriella a Református Gimnázium VIII. osztályos tanulója szintén dícsérettel térhetett haza.

A népdaléneklési vetélkedőn részt vevő kisiskolások produkcióját a tizenhat tagú erdélyi és magyarországi szakértőkből álló zsűri értékelte, akik között jelen volt Szejke Ottilia tanítókért és óvónőkért felelős szaktanfelügyelő is.

A rendezvényt táncház zárta az újszentesi Tücsök zenekar közreműködésével, ahol a résztvevő ifjú énekesek bizonyíthatták tánctudásukat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: